Långa kötider för att boka passtid efter ökat resesug

Trycket på att få resa på utlandssemester igen har ökat stort efter regeringsbeskedet om slopade restriktioner. Därmed också kötiden för att skaffa eller förnya pass. I Stenungsund fanns under måndagsförmiddagen exempelvis den första bokningsbara tiden först den 3 maj.

ANNONS

Flera resebolag uppgav efter regeringsbeskedet om slopade restriktioner ett ökat tryck på beställning av resor. Exempelvis uppgav resebolaget TUI i torsdags att försäljningen då var tre gånger högre än föregående vecka. Resebolaget Ving vittnar i sin tur om en 300-procentig ökning av bokade sommarresor jämfört med förra året.

Den som planerar att resa i närtid bör samtidigt kontrollera sitt pass. Kötiden för att skaffa ett nytt är nämligen just nu lång på de flesta passkontor i regionen.

I Stenungsund fanns under måndagsförmiddagen den första bokningsbara tiden den 3 maj. Lika illa ser det ut i Göteborg och Mölndal där de första lediga tiderna att boka finns den 18 respektive 23 maj.

Är man beredd att åka lite längre kan man dock redan i dag få en tid – i Mariestad – där det finns en ledig tid att boka klockan 13.20 under måndagseftermiddagen. Men missar man den chansen får man även här ge sig till tåls tills nästa bokningsbara tid, den 21 februari.

På närmare håll finns dock flera tider att boka i Uddevalla, respektive Trollhättan från och med 16 mars.

Första bokningsbara passtider i Västra Götaland

Stenungsund: 3 maj

Göteborg: 18 maj

Mölndal: 23 maj

Uddevalla: 16 mars

Trollhättan: 31 mars

Strömstad: 1 mars

Alingsås: 17 maj

Borås: 13 juni

Ulricehamn: 2 maj

Mark/Kinna: 2 maj

Falköping: 10 mars

Lidköping: 7 mars

Mariestad: 7 februari

Skövde 7 mars

Åmål: 17 februari

Källa: Polisen Västra Götaland, måndagen den 7 februari kl 08.00

ANNONS