Längre restid i tågtrafiken – under påskhelgen

Påskhelgen är en klassisk järnvägsarbetarhelg. Och i år är det ingen skillnad. Från och med skärtorsdagen ställs tågen in mellan Ytterby och Göteborg och ersätts med buss.

ANNONS

Från och med i dag påbörjas årets stora arbeten med järnvägen runt om i landet. Och till och från Stenungsund påverkas de som brukar resa med Bohusbanan genom att i stort sett inga tåg går på sträckan Ytterby och Göteborg under påskhelgen.

– Det handlar om arbete i Olskroken som ett sidoprojekt till Västlänken, säger Katarina Wolffram, presskommunikatör på Trafikverket.

Passar på när färre reser

Där håller man på att lägga planskilda spår och då passar man på att utföra de här arbetena när det inte reser lika många som en vanlig vardag.

– Vi passar på när det är mindre trafik och många är lediga och inte åker lika mycket som en vardag.

Genom att stänga ner tågtrafiken i stort sett helt på vissa sträckor kan entreprenörerna jobba oavbrutet och arbetet blir mer effektivt, menar Katarina Wolffram, som säger att påsken i alla tider varit en klassiskt järnvägsarbetshelg.

För boende i STO som ändå behöver pendla in till Göteborg får man räkna med att ta buss från Ytterby och att restiden kan bli längre.

Resenärer hänvisas till Västtrafik

Ska man däremot resa mot Stenungsund och Uddevalla går tågen vissa turer och ersätts av buss på andra.

– Tågen norrut vänder i Ytterby från och med i dag, torsdag klockan 22.35 till måndag klockan 14, säger Alice Roman Dadisho, presskommunikatör på Västtrafik.

Det här kommer pågå till måndagen den 18 april.

– Det är komplext då det sker flera olika arbeten på sträckan.

Alice Roman Dadisho rekommenderar de resenärer som ska ut och resa under helgen att vara ute i god tid och söka efter sin resa på Västtrafiks hemsida eller i appen To Go.

För mer information hänvisas till Västtrafiks hemsida där man lagt ut en tillfällig tidtabell där det framgår om det är tåg eller buss som trafikerar sträckan.

ANNONS