En lastbil framfördes vingligt på E6 under måndagen och stoppades sedan i Stenungsund. Chauffören misstänks nu för rattfylleri. OBS: Bilden är en genrebild.
En lastbil framfördes vingligt på E6 under måndagen och stoppades sedan i Stenungsund. Chauffören misstänks nu för rattfylleri. OBS: Bilden är en genrebild. Bild: Jakob Simonson

Lastbil vinglade fram på E6 – körde i diket och upp igen

En lastbil framfördes vingligt på E6 på måndagen och körde bland annat på reflexrefuger vid ett vägarbete i Stenungsund. Chauffören misstänks nu för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

ANNONS
LocationStenungsund||

Polisen fick kännedom om händelsen vid klockan 09.45 efter att flera trafikanter i närheten av Ödsmålsbron slagit larm om lastbilens vingliga färd.

Enligt polisens uppgifter pendlade lastbilen mellan de två körfälten i södergående riktning och körde även ner i ett dike och upp igen på vägen.

– Vid ett vägarbete strax utanför Stenungsund körde lastbilen på flera reflexrefuger. Men det ska i alla fall inte ha varit vägarbetare där och jobbat eftersom det, vad jag förstår, är något som utförs nattetid på platsen, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Därefter svängde lastbilschauffören av från E6 in till Stenungsund. Där fick en polispatrull sedan syn på lastbilen på Mejselvägen varpå chauffören stoppades.

ANNONS

– Något efterföljande på E6 hade alltså inte skett, säger polisens Anna Göransson.

Misstänks för två brott

Den manlige föraren blåste sedan positivt för alkohol och greps initialt misstänkt för rattfylleri. Han fick följa med för provtagning och fortsatt utredning.

– Mannen är i 55-årsåldern, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Senare på måndagseftermiddagen gav polisen en ny uppdatering kring händelsen.

– Misstankarna är nu grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik, säger presstalespersonen Stefan Gustafsson.

LÄS MER:Värmepumpar och släp stals från verkstad i Varekil

LÄS MER:Bilförare stoppad i Stora Höga – körde avställd bil utan körkort

ANNONS