Lastbilsolycka på E6

En lastbil blockerade i många timmar delar av E6 i höjd med Ljungskile på måndagen efter att den har kört in i mitträcket och en lyktstolpe. Händelsen påverkade de som körde norrut från Stenungsundshållet.
– Det som pågår nu är bärgning av lastbilen och saneringsarbete, sa Marie Eriksson, trafikledare på Trafik Göteborg.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var vid klockan 05.45 som SOS Alarm larmades om en trafikolycka på E6 i höjd med Ljungskile. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen.

En lastbil hade då kört in i mitträcket i norrgående riktning, men utöver räcket så hade den även kolliderat med en lyktstolpe. Stolpen har i sin tur vält över ett av de södergående körfälten. Det blev totalstopp i trafiken.

– Lastbilen har läckt minst hundra liter diesel, säger Christian Andersson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Enligt trafiken.nu rådde det mycket stor påverkan norrut, trafiken fick ledas om via väg 680 till Norra Ljungskile. Enligt polisen har olyckan inte lett till några personskador och det finns ingen misstanke om brott.

Sluttid vid 19.00

Strax före 08 var E6 norrut fortfarande avstängd, trafiken leddes om via en mindre väg. Söderut rullade trafiken på långsamt. Räddningstjänsten bedömde då att räddnings- och saneringsarbetet skulle ta ett tag till.

Preliminära sluttiden för arbetet på platsen var först satt till klockan 09.00 men senare förlängdes den tiden rejält. Den nya tiden sattes till klockan 19.00. Därfefter var arbetat avklarat på platsen, enligt trafiken.nu.

E6 stängdes i norrgående riktning och omledning skedde via väg 680. I södergående riktning var vänster körfält avstängt.

– Det som pågår nu är bärgning av lastbilen och saneringsarbete. Det beräknas ta ett flertal timmar, sa Marie Eriksson, trafikledare på Trafik Göteborg.

– Det rullar ändå på i norrgående riktning i och med att trafiken leds om och i södergående riktning är trafiken öppen. Det ser ut att rulla på där. Det är lite köer, men inte så farligt. Vi hoppas att tiden håller.

Är det diesel som har läckt ut?

– Ja, precis.

ANNONS