Linda Pira kommer till STO-frekvensen på Fregatten

Efter evenemang på både Orust och Tjörn – nu kommer STO-frekvensen till Stenungsund. Då har arrangören lagt krutet på att få dit artisten Linda Pira.
– Vi räknar med 500 personer, säger Christoffer Ahlberg.

ANNONS

Bakom STO-frekvensen står kommunerna Stenungsund, Tjörn och Orust som gått samman och nu gör gemensam sak.

Evenemanget syftar till att lyfta fram unga scenkonstnärer och har tidigare varit på Tjörn (i höstas) och Orust (vid påsk).

Nu har turen kommit till Stenungsund. På fredagskvällen öppnar portarna till Fregatten.

– Vi öppnar scenen klockan 19. I foajén kommer vi ha en plats där man kan skapa konst, och ha lite kringaktiviteter. Sedan kommer det vara fokus på scenen och de som ska uppträda, säger Christoffer Ahlberg, fritidsassistent vid Stenungsunds kommun och en del av arbetsgruppen bakom arrangemanget.

Flera lokala band

Banden som spelar är Som katt och hund från Göteborg, Ramiz från Tjörn, Will be från Stenungsund och Cognant från Orust.

ANNONS

Det hela avslutas med att hiphopartisten Linda Pira, som i mitten på 10-talet vann flera priser för sin musik, äntrar scen.

– Linda Pira kommer gå på klockan 22, säger Christoffer Ahlberg, som tillägger att det hela avslutas vid 23-tiden.

Linda Pira valdes ut med hjälp av en referensgrupp.

– På Tjörn hade man lan i samband med STO-frekvensen, på Orust var fotbollsintresset stort så då hade man en turnering. Vi valde att lägga krutet på en stor headline i stället för kringaktiviteter. Kommunerna väljer sinsemellan hur det ska gå till, men det är ett samarbete vi gör ihop, säger Christoffer Ahlberg.

Väntar sig många besökare

Inträdet är fritt – och arrangören hoppas och tror på många besökare till det alkoholfria evenemanget.

– Vi räknar med 500 personer. Det är ståplats, för att få in så många som möjligt. Detta är det första stora vi gör från ungdomsverksamheten efter pandemin. Det är kul att bjuda upp till musikkväll som en start på sommarlovet, säger Christoffer Ahlberg.

LÄS MER:Bildextra: Efterlängtad seniordag firades på Fregatten

LÄS MER:Mona var med och målade ut säsongens sista barnlördag

LÄS MER:Överraskande många författare till bokmässa

ANNONS