Många bilar stoppade i samordnad trafikkontroll på E6

Under tisdagen genomförde polisen och tullen en stor trafikkontroll på E6 tillsammans med flera andra myndigheter.
– Nu ska varje myndighet sammanställa ett resultat, säger Niklas Andersson på polisen i Södra Fyrbodal.

ANNONS
|

Köerna ringlade långa mot Stenungsund när Polisen, Tullen, Kronofogdemyndigheten och länsstyrelsen gemensamt anordnade en stor trafikkontroll vid Stora Högamotet på tisdagen. Alla typer av fordon vinkades in i kontrollen på rastplatsen vid Spekeröd.

Sammanlagt deltog ett 30-tal medarbetare från de olika myndigheterna. Polisen kontrollerade fordon, förare och nykterhet. Tullen genomsökte fordon. Kronofogdemyndigheten kontrollerade tillgångar och skulder och länsstyrelsen kontrollerade bland annat djurtransporter.

Trafikkontrollen pågick från 16-tiden fram till 22 på tisdagen och köerna ringlade sig sakta norrut från Kungälv. En del bilister valde att köra av vid Jörlandamotet och det finns även uppgifter om bilister som valt att backa på motorvägen.

ANNONS

Sammantaget är myndigheterna enligt polisen Niklas Andersson som är en av de som samordnat insatsen nöjda med trafikkontrollen.

– Nu ska varje myndighet sammanställa ett resultat av den gemensamma insatsen och det hoppas vi kunna redovisa inom några dagar i våra sociala medier och i traditionell media, säger han.

ANNONS