Magnus Mattson driver idag företaget ”Mot önskat läge” där han vill hjälpa andra att förändra sitt liv. Något som han själv har gjort.
Magnus Mattson driver idag företaget ”Mot önskat läge” där han vill hjälpa andra att förändra sitt liv. Något som han själv har gjort. Bild: Privat

Magnus använder sina erfarenheter för att förändra liv

”Mot önskat läge” är ett företag som inspirerar och coachar personer som vill förändra sitt liv till det bättre. Bakom företaget ligger Magnus Mattson som tidigare var i en situation där han inte ville vara, men som efter en föreläsning ändrade hela sitt liv. Idag vill han hjälpa andra att göra det samma.

ANNONS
|

Magnus Mattson från Stenungsund har dragit nytta av sina tidigare erfarenheter i livet, både bra och dåliga, och försöker nå ut till andra för att hjälpa dem komma dit de vill i livet. Han driver företaget ”Mot önskat läge” där han på olika sätt hjälper och inspirerar andra personer att förändra sina liv.

– Allting som har med förändring du vill göra betyder att du i grunden är i ett oönskat läge. Det du vill göra är ju att ta dig till ditt önskade läge. Det slog mig att det jag har samlat på mig finns det andra som eventuellt kanske skulle ha användning för, säger Magnus.

ANNONS
2014 kunde Magnus Mattson knappt jogga två och en halv kilometer. Fyra år senare genomförde han sin första Iron man i triathlon
2014 kunde Magnus Mattson knappt jogga två och en halv kilometer. Fyra år senare genomförde han sin första Iron man i triathlon Bild: Privat

Har själv förändrat sitt liv

Viljan att hjälpa andra kommer i grunden från att han själv kämpat för förändring i sitt eget liv och han berättar att han nu jobbat sig fram till, och i vissa fall förbi, det liv som han tidigare önskade.

– Jag själv har ADHD och en del tråkiga minnen från uppväxt och sådär. Om jag klarar av att jobba med det, känner jag att ganska många andra skulle klara av att jobba med det också, säger Magnus.

Magnus har flera exempel får sitt eget liv som visar att förändringar är möjliga, och idag har han gjort flera saker som tidigare te sig omöjliga.

– Jag joggade två och en halv kilometer 2014, och spydde bakom klockan på Skatås efteråt. 2018 körde jag min första Iron man i triathlon. Det är en av alla sakerna. Jag har under tiden gått ner 21 kilo i vikt bara genom att ta hand om min sömn som var katastrof innan och genom att ta hand om min kost som var också katastrof, säer Magnus.

”Han slängde omkull hela min värld”

Det började med en föreläsning av regissören och föreläsaren Kay Pollak som förespråkade att man själv väljer vem man vill vara, och att de val och känslor man väljer och resulterar i den personen man blir, något som fick Magnus att ändra sitt perspektiv.

– Han fick mig att förstå att man äger ansvaret och man väljer väldigt mycket själv. Han slängde omkull hela min värld när jag satt och skyllde på hela min uppväxt, alla runtomkring och att allt var katastrof. När han stod och sa att man väljer själva varje morgon när man går upp. Då ville jag resa mig och gå, men jag satt kvar och lyssnade, berättar Magnus.

Magnus bedriver i dagsläget coachning i form av samtal, men delar också erfarenheter, inspirationsvideos och citat på företagets Facebooksida. I augusti ska han hålla kurser och en föreläsning om att förändra sitt liv. I framtiden vill han ut och föreläsa ännu mer och förhoppningsvis nå ut till fler som vill ta del av hans erfarenheter och råd.

– I mitt vardagliga jobb pratar jag ganska mycket inför folk. Och jag vill komma ut och föreläsa, det är min dröm. För mig handlar det om att jag ska försöka nå ut till så många som möjligt och se om de är intresserade av det jag har att säga och dela med mig av, förklarar Magnus.

ANNONS