Maja bjuder grannarna på brunch – om de kommer i pyjamas

Maja Ruckman har bott på Stenungsön i 14 år, men inte träffat sina grannar ordentligt än. Därför bjuder hon dem på gratis brunch på Villa Vanahem som hon äger.
– Jag vill hitta på något kul och glädja alla i deppiga nyhetstider, säger Maja Ruckman.

ANNONS
|

På festlokalen Villa Vanahems övervåning på Stenungsön bor Maja Ruckman tillsammans med sin man Gert. Hon har bott på ön i ungefär 14 år. Dock har hon aldrig riktigt träffat sina grannar eller lärt känna folk som bor på ön. Det vill hon nu ändra på genom ett stort brunchkalas. Klädkoden? Nattkläder.

– När man umgås med sina vänner i nattlinne, till exempel när man sover över, kommer man nära varandra. Jag tänker att detta är att bra sätt att lära känna folk och få en bra känsla, säger Maja Ruckman.

Hoppas på mer grannsämjan

Maja kommer ursprungligen från en ö på östkusten, Lidingö. Sedan hon kom till Stenungsön har hon tyckt att det inte är någon större grannsämja på ön och hoppas att hennes brunch kan leda till förbättring.

ANNONS

– Ön är inte stor och jag har märkt att folk behöver umgås för att lära känna varandra bättre och ha en bra grannsämja. Det händer inget här på ön så jag tänkte bjuda på en rejäl kärleksgest.

– Jag tycker att fler ska göra något med sina närmsta grannar. Folk pratar inte med varandra. Det hoppas jag att vi kommer göra nu och efter detta.

Bjuder på amerikansk brunch

För grannarna som fått en inbjudan av Maja och sen kommer till Villa Vanahem väntar en stor brunch, lovar hon och rabblar upp allt hon tänker bjuda på.

– Amerikanska pannkakor, smoothies, caesarsallad, ägg, bacon... Det ska vara en lyxig amerikansk brunch.

Maja berättar även om en granne som sa att den sov naken och undrade hur man skulle gå klädd då.

– Grannen får väl komma naken, skrattar Maja. Nej, då får man köpa en pyjamas. Man kan inte komma naken till en brunch.

ANNONS