En utländsk medborgare hittades på söndagen död på en båt i Stenungsund. Enligt polisen ska mannen ha varit död i flera dagar.
En utländsk medborgare hittades på söndagen död på en båt i Stenungsund. Enligt polisen ska mannen ha varit död i flera dagar. Bild: Annika Sahlin Ottosson

Man hittad död i båt i Stenungsund

En man hittades på söndagen död i en båt i Stenungsund. Enligt polisen ska mannen ha varit död i flera dagar. Mannen är utländsk medborgare men ska ha befunnit sig i Sverige i över 30 år.

ANNONS
LocationStenungsund||

Den döde mannen påträffades i båten på Norra Hamnplan vid klockan 10.30.

– En kvinna ringde SOS och slog larm. Vi tror att mannen i fråga varit död en tid och i nuläget finns det ingen misstanke om brott. Men det här är ett pågående ärende som vi utreder och vi får se vad utredningen kommer fram till, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Ambassaden ska kontaktas

Mannens anhöriga var under söndagseftermiddagen inte underrättade.

– Eftersom mannen är utländsk medborgare kommer vi från polisens sida nu att kontakta hans hemlands ambassad i Sverige, säger Thomas Fuxborg vid polisen.

När larmet från Norra Hamnplan kom, åkte ambulans från Tjörn och räddningstjänst från Stenungsund fram tillsammans med polisen.

ANNONS

– Den döde mannen är över 70 år, säger Thomas Fuxborg.

”Inget brott är begånget”

Under måndagen säger Eva Johansson, utredare på polisen, till ST-tidningen att hon inte gärna uttalar sig mer än nödvändigt i ärendet men att hon i nuläget inte utreder något brott.

– Det är absolut inget brott begånget, mannen är utländsk medborgare men har vistats i Sverige i över 30 år. Vi tror att det rör sig om en naturlig död, säger hon.

LÄS MER:Ella blev olagligt omkörd 50 gånger: ”Det är läskigt”

LÄS MER:Polisen om A-traktorfilmerna: ”Jag förstår att ungdomarna blir rädda”

LÄS MER:Populära utflyktsmålet Galtarö begränsas av olovligt uppsatt grind

ANNONS