Ertappades med att bryta upp förvaringsskåp – misstänks nu för rån

En man ertappades tidigt under torsdagsmorgonen i färd med att bryta upp skåp i ett parkeringsgarage vid Hasselbacken. Mannen konfronterades – och visade då upp en kniv, enligt uppgifter till polisen. Nu misstänks mannen, som hotade vittnet, för rån.

ANNONS
|

Det var vid femtiden på torsdagsmorgonen som polisen larmades om att en man försökte bryta sig in i förvaringsskåp i ett parkeringsgarage vid Hasselbacken i Stenungsund.

– Mannen ska ha haft en kniv som han försökte bryta upp skåpen med. När anmälaren konfronterade honom med detta så visade han upp kniven för anmälaren, berättar Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, ska sedan visst tumult ha uppstått innan mannen ska ha avvikit från platsen med stöldgods från de uppbrutna skåpen.

– Det ska ha uppstått någon form av handgemäng innan han avvek och mannen som konfronterat honom larmade polis.

ANNONS

Flera enheter larmades till platsen.

– Vi sökte även med hundpatrull efter mannen, dock utan att påträffa honom, men vi har samtidigt nu även en hel del bra signalement att jobba vidare med, berättar Herman Egelström.

Händelsen rubricerades först som misshandel, men ändrades senare under morgonen till misstänkt rån.

LÄS MER:Misstanken: Gängmedlemmar uppsökte man på jobbet och försökte utpressa honom

LÄS MER:Ung förare stoppad på moped utan registreringsskylt

LÄS MER:Båtmotor stals från inhägnat område i Stenungsund

ANNONS