Mannes galna skolprojekt: Ska gå från Göteborg till Stenungsund

18-åriga Manne Sjöholm från Kyrkenorum går sista året på Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg. Som en del av sitt gymnasiearbete ska han i morgon fredag genomföra ett tappert experiment: Gå hela vägen från skolan till Stenungsund – en promenad han räknar med kommer att ta mellan tio och tolv timmar.

ANNONS
|

Tanken är att starta vid 12-tiden på fredagen för att sedan tillsammans med en kompis traska hela vägen hem till Stenungsund.

– Jag har kollat väderleksrapporten som av och till sett lite oroväckande ut. Men nu ser det ljusare ut, med lite lätt regn till att börja med som sedan avtar med eventuell chans till också några solstrålar, berättar Manne.

Manne Sjöholm vet inte hur lång tid den cirka fem mil långa promenaden kommer att ta, men räknar med mellan tio och tolv timmar.

Hur kom du på denna tokiga ide?

– Det är en del av mitt gymnasiearbete där jag valt att starta ett Tiktok-konto med intentionen att göra olika experiment varannan vecka för att utmana mig själv, men också underhålla andra. Jag kommer därför också att livestreama hela promenaden och ha med mig en gitarr, men också en powerbank med solceller så att batteriet på telefonen inte dör.

ANNONS

Visats över 21 000 gånger

Manne Sjöholm berättar att man för att få livestreama på Tiktok måste ha 1 000 följare.

– Så jag började med att lägga ut ett filmklipp förra torsdagen där jag berättade om mitt projekt, med intentionen att få ihop så många följare på en vecka.

Redan fyra timmar senare hade filmklippet visats 7 000 gånger och ytterligare 20 timmar senare var målet nått med råge. I skrivande stund har Manne 1 268 följare och filmklippet om hans kommande promenad har visats över 21 000 gånger och fått 1 229 uppmuntrande tillrop.

– Det är helt galet faktiskt. Jag vet ju inte om lika många kommer att kolla i morgon, men jag ska göra mitt bästa för att försöka roa och få folk att följa färden, säger Manne.

Supportas av vänner och släkt

Manne supportas också av både vänner och släkt som lovat att heja på.

– Farmor och farfar har exempelvis erbjudit sig att gå med en bit. Jag sa att det inte behövs, eftersom jag har en kompis som lovat att gå med hela vägen, så de skulle ta bilen i stället för att köra bredvid och tuta, berättar Manne med ett skratt.

När du väl kommit i mål, vad tänker du göra då?

– Lite svårt att svara på just nu, men en dusch och en varm säng kan jag nog tänka mig skulle vara ganska skönt just då.

Mannes färd från Göteborg till Stenungsund går för nyfikna att följa på hans Tiktok-konto @wookiees_sidequest. Länken till filmklippet om den kommande promenaden hittar ni här.

LÄS MER:Med vattenskoter Sverige runt på nio dagar

LÄS MER:Sonnelie och Signe visar dig Bohusläns finaste drömvyer – på Instagram

LÄS MER:Går för den goda sakens skull – nästan vid insamlingsmålet

ANNONS