Melodifestivalglans på Stolt-dagen i Fregatten

Musikern The Moniker uppträdde på Kulturskolan Stolts uppstart i Fregatten. Eleverna med funktionsvariationer hade flera aktiviteter att välja på under dagen.

ANNONS

Stolt-dagen på Fregatten är ett sätt för kulturskolan att fånga upp elever med funktionsvariationer. Under lördagen hade man hjälp av musikern Daniel Karlsson, alias The Moniker, som slog igenom i Idol 2007 och var med i Melodifestivalen 2011.

– Han är vår Stolt-ambassadör, berättar Britta Netterfors, Stenungsunds kommun, som är medarrangör tillsammans med kommunerna Orust, Tjörn och Lilla Edet.

Värvar nya elever

Det är nu andra året som Stolt-dagen drar i gång kulturskolans termin i Fregatten.

– Det är jätteuppskattat och gör att vi når ut till vår målgrupp. Vi får alltid nya elever efter det här arrangemanget, berättar Annika Melin, Stolt-projektledare.

Målgruppen består av deltagarna i kommunernas särskolor, cirka 70 elever, plus ytterligare lika många i åldrarna upp till 26 år.

Många aktiviteter

Dagen inleddes med att Stolt-kören uppträdde från scenen och fortsatte med Daniel Karlssons, The Monikers, framträdande.

Därefter kunde man pröva på flera olika aktiviteter inom kulturskolan, som streetdance, cirkusskola, nåltovning, musik och enskilda musikundervisning.

The Moniker samlade också ett gäng elever som sjöng hans nykomponerade Stolt-sång tillsammans med artisten.

LÄS MER:Seglarskolan för funktionsvarierade är tillbaka

LÄS MER:Slutet för Träffendansen

LÄS MER:Full fart på Funkis – ny mötesplats för funktionsvarierade

ANNONS