Mordförsök i Stenungsund – en misstänkt anhållen

Polisen larmades till en adress i Stenungsund på söndagskvällen. Där fanns en pojke i 15-årsåldern med stickskador på underarmarna. En annan tonårspojke kunde sedan gripas av polisen och är numera anhållen misstänkt för försök till mord.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Det var strax innan klockan 22 på söndagskvällen som larmet kom till polisen. På en adress utomhus befann sig en pojke i 15-årsåldern med stickskador, så kallade avvärjningsskador, på underarmarna.

– Man kontaktar polisen om att vi har en kille här med ganska kraftiga skador på underarmarna, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

På platsen lämnades också uppgifter om att målsäganden och en annan pojke, också han i 15-årsåldern, tidigare bråkat och att de ska ha haft ”en uppgörelse”, enligt polisen. Då ska den misstänkte ha gjort utfall mot den skadade med kniv och målsäganden ska då ha träffats på underarmarna när han parerat utfallen. Detta ska ha skett i närheten av Jörlandaskolan och det är ännu okänt om fler än de två pojkarna varit på platsen.

En misstänkt anhållen

Målsäganden fördes till Östra sjukhuset på söndagskvällen, men skadeläget är okänt, uppger polisen. Vid sextiden på måndagsmorgonen var han fortfarande kvar på sjukhus, enligt polisen.

– Vi har anträffat ett föremål som vi tror är det som använts och det är taget i beslag, säger Lars Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

En misstänkt – en pojke i 15-årsåldern – kunde gripas misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

– Den som ska ha utdelat de här knivhuggen är numera anhållen av åklagare, säger Stefan Gustafsson.

Uppgörelse

Det är ännu okänt hur den misstänkte ställer sig till misstankarna. Också han ska ha haft mindre skador, enligt polisen.

Minst ett vittne befann sig på platsen, uppger polisen.

Vad kan du säga om motivbilden?

– De har haft någon form av uppgörelse i något sammanhang, men vad det beror på kanske vi aldrig får veta. Och det slutar med det här bråket och då utdelas knivhuggen, därav rubriceringen, säger Stefan Gustafsson.

Ja, varför rubriceras det som mordförsök och inte grov misshandel?

– Hugger man mot en person i syfte att träffa kroppen, vilket vi i det här läget tror oss veta att man gjort, så blir det rubriceringen mordförsök. Har man avvärjningsskador så är alltid så att man har försökt hindra att man får skador.

Lugnt i området

När ST-tidningen besöker området kring Jörlandaskolan på måndagsmorgonen är det lugnt och stilla. Skoleleverna är på väg till sina lektioner precis som vanligt och den lokala mataffären har precis slagit upp sina dörrar för ännu en dag. Ingen av de personer som tidningen talar med hade då hört talas om dramat som utspelade sig vid 22-tiden kvällen innan.

Både misstänkt och målsägande har en koppling till ett boende i kommunen. ST-tidningen nådde ansvariga för HVB-hemmet framåt måndagskvällen, men i nuläget vill man inte ge några kommentarer kring vare sig händelsen eller hur situationen på boendet hanteras nu efteråt.

– Av hänsyn till våra ungdomar och deras anhöriga gör vi inte det, säger Lisa Brodén, placeringsansvarig,

ANNONS