Stefan Persson, Brott och ANTD-samordnare för Stenungsunds kommun stöttar upp kommunens vuxna som ställer upp som Nattvandrare. Tiina Bäckström och Bengt Hallberg har varit med sedan nystarten i mars 2019 och sitter även i styrelsen.
Stefan Persson, Brott och ANTD-samordnare för Stenungsunds kommun stöttar upp kommunens vuxna som ställer upp som Nattvandrare. Tiina Bäckström och Bengt Hallberg har varit med sedan nystarten i mars 2019 och sitter även i styrelsen. Bild: Annika Sahlin

Nattvandrarna tillbaka i höst

Nattvandrarna STO hade under hösten ett stort engagemang med många ansluta, men sedan skärptes restriktionerna och då fick de ställa in sina vandringar. Nu är planen att åter dra igång till skolstarten, och då behövs det personer som ställer upp.

ANNONS
|

Nattvandrarna i STO-regionen har, som många andra, påverkas av pandemin och restriktionerna från Folkhälsomyndigheten. Under hösten genomförde de sina regelbundna vandringar och deltagande var stort. Men under november skärptes restriktionerna och då blev det svårare för föreningen att ge sig ut. Det har dock varit lite lättare för den mindre nattvandrargruppen i Stora Höga som har kunnat fortsätta varje vecka.

Svårt att vandra under restriktioner

Tiina Bäckström är nattvandrare i kärngruppen STO och har varit med sedan föreningen bildades 2019. Hon berättar att det har varit svårt att göra nattvandringar på grund av restriktionerna.

– I höstas hade vi vandringar innan restriktionerna blev strängare. Sedan under vintern hade vi inga. Men på skolavslutningen var vi ute och vandrade igen. Vi har ju följt de rekommendationer som finns från Folkhälsomyndigheten hela tiden, det är ju ändå så att man byter jackor med varandra och sådär. Men när vi har träffats har vi försökt göra det så bra som möjligt för att följa restriktionerna.

ANNONS

Kör igång igen till hösten

Tanken är att regelbundet dra igång igen till skolstarten. Då hoppas Tiina Bäckström att det stora engagemanget som fanns i höstas, finns kvar och att många ansluter sig till Nattvandrarna.

– Tanken är att vi ska köra igång här nu efter semestrarna. Då kommer vi att annonsera på Facebooksidan och vår hemsida. Så jag hoppas att det kommer vara lika bra intresse då också för det har varit en del föräldrar som har frågat om vandringarna. Så det blir ändå ett bra gäng men det behövs ju alltid fler.

Tiina Bäckström vill också uppmana fler att ansluta sig till nattvandrarna, då de alltid behöver fler deltagare.

– Det tenderar ju att bli att man är samma personer som vandrar, så vi ska försöka nå ut till så många som möjligt, vi behöver alltid fler fötter. Antingen går man in på nattvandrarnas hemsida, nattvandrarnasto.se, eller så har vi en Facebookgrupp också där man kan bli medlem, där annonserar vi alla vandringar.

ANNONS