Nu ska Stenungsunds bästa semla utses – jury sökes

Den 15 februari håller ST-tidningen sitt semmeltest. Då kan du själv vara med och utse den bästa semlan i Stenungsund. Men för vissa startade semmelsäsongen redan i december.

ANNONS
|

Den 27 december var det på sina håll försäljningspremiär för vinterns semlor.

Sedan dess levererar Farmor Greta/Oasen i Stenungsund ett 50-tal semlor om dagen till sina kunder.

Toppen är på själva fettisdagen den 21 februari då man som regel säljer över 1 000 semlor vilket betyder 49 000 kronor extra i dagskassan.

1 000 semlor på samma dag låter mycket?

– Ja, det är en del. Jag skulle säga att det är en mycket bra dag för oss, precis som Gustav Adolfsdagen och Kanelbullens dag. Vi har många beställningar från företag på Fettisdagen, berättar konditorn Carolina Wallin på Oasen.

ANNONS

Anpassar sig

Personligen tycker hon att semmelpremiären är något tidig.

– Ja, det kan jag tycka, men kunderna börjar fråga efter semlor redan före jul och vi anpassar oss efter dem.

Det finns en mängd olika semlor att välja mellan. Vanliga med mandelmassa, lingonsemlor, wienersemlor med vaniljkräm, semlor med choklad med mera.

– Smakerna kommer och går. Vi brukar behålla de smaker som är populära, berättar Carolina.

ST-tidningen testar semlor

Gillar du semlor själv och är sugen på att medverka i ST-tidningens semmeltest onsdagen den 15 februari klockan 17.00-18.30?

Då kan du mejla till redaktionen@sttidningen.se senast den 31 januari.

Och givetvis ska du inte ha någon anknytning till lokala bagerier eller caféer.

Uppdraget är att utse Stenungsunds bästa semla när det gäller smak på grädden, mandelmassan och bullen samt bedöma utseendet och konsistensen.

LÄS MER:Semmelbagaren som håller hårt på traditionen

LÄS MER:Kristina förverkligade sin kafédröm – efter 25 år

LÄS MER:Allt är hembakat - Märtas på torget satsar på det lokala

ANNONS