Simhallen har växelvis tvingats stänga för allmänheten under pandemin. Med återinsatta restriktioner får maximalt sex personer åt gången vistas i omklädningsrummen.
Simhallen har växelvis tvingats stänga för allmänheten under pandemin. Med återinsatta restriktioner får maximalt sex personer åt gången vistas i omklädningsrummen. Bild: Annika Sahlin Ottosson

Nya restriktionerna kan skapa köer till simhallen – så många får bada

De nya restriktionerna kan slå hårt mot simhallen i Stenungsund Arena. Omklädningsrummens kapacitet bantas ned till maximalt sex personer, vilket kommer skapa långa väntetider för att komma in till badet.

ANNONS

De nya besöksrestriktionerna gällande max en person per tio kvadratmeter inomhusyta innebär nu att simhallens omklädningsrum inte har plats för mer än sex personer åt gången.

– Vi kan inte ha så många i omklädningsrummet samtidigt nu när restriktionerna införs igen. Därför vill vi verkligen vädja till våra besökare att vara så snabba som möjligt i omklädningsrummen, säger Anna Falck, enhetschef för Idrott och anläggning, Stenungsunds kommun.

Kan bli köer

Det här innebär att det kan uppstå långa köer för att komma in till badet.

– Det finns en risk för väntetider och att besökare kommer att vända och åka härifrån besvikna. Vi hoppas ändå på folks förståelse.

ANNONS

För att minimera tiden i omklädningsrummet är det inte längre möjligt att basta i simhallen.

– Att bastun stängs för vi kan inte folk som är för länge i omklädningsrummet är en av våra försiktighetsåtgärder utefter de nya restriktionerna.

I förra veckan när politikerna i kommunfullmäktige röstade nej till höjda avgifter i simhallen höjdes flera av deras röster för vikten av utökade öppettider.

– Vi har ju verkligen haft ett väldigt speciellt år, med öppet och stängning för allmänheten om vart annat. Det har varit ett dilemma. Vi är helt överens om att vi vill öppna upp mer, men just nu blir det svårt att locka fler.

81 besökare får plats

Simhallens maximala besöksantal samtidigt är nu satt till 81 personer.

– Det är så många vi har räknat med får plats i simhallen samtidigt nu. På helger och kvällar har vi vanligtvis mycket fler besökare än så, säger Anna Falck.

ANNONS