Nytt sabotage: 13 av kommunens bilar fick däcken sönderskurna

13 av kommunens bilar har under natten mot onsdag fått däcken sönderskurna. Skadegörelsen upptäcktes under onsdagsmorgonen och polis har under morgonen varit på plats för att ta upp en anmälan och göra en initial teknisk undersökning.

ANNONS
|

Det uppgav Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal strax efter klockan 10 på onsdagsmorgonen.

– Jag vet inte så mycket mer i nuläget, mer än att det ska handla om 13 kommunägda fordon som fått däcken sönderskurna under natten.

Detta är andra gången på bara ett halvår som kommunens fordon utsätts för skadegörelse. I maj punkterades däcken på 17 bilar som stod parkerade på Strandplan. Dessa tillhörande hemtjänsten.

LÄS MER:Hemtjänstens bilar skars sönder – fick 68 däck punkterade

LÄS MER:Kommundirektören om sabotaget: ”Ett angrepp mot vår verksamhet”

– Det går dock inte att dra några slutsatser så här tidigt om att det skulle finnas något samband mellan händelserna, utan det får utredningen utvisa, säger Herman Egelström.

”Ett oacceptabelt angrepp”

Det var vid sjutiden på onsdagsmorgonen som en anställd larmade kommunens säkerhetssamordnare om de sönderskurna däcken på bilarna vid kommunhusets personalparkering. Fordonen är bokningsbara av kommunens personal och skulle denna morgon bland annat användas av flertalet kommunala verksamheter för transporter och tjänsteresor.

ANNONS

– Detta är ett oacceptabelt och oroväckande angrepp mot vår verksamhet. Det känns ju förstås också beklagligt att vi nu för andra gången på relativt kort tid ska behöva lägga tid och energi på något sådant onödigt, säger Marcus Starcke, sektorchef Stödfunktioner, till Lokaltidningen STO.

LÄS MER:Däckskärningen går inte att utreda: ”Har inget att gå på”

– Lyckligtvis den här gången drabbades ju dock ”bara” vår egen personal, som kunde lösa sina inplanerade transporter eller tjänsteresor under dagen genom att använda egen bil eller ersättningsbil. Förra gången detta hände var det ju trots allt värre, då det direkt slog mot kommunens brukare.

Intensifierat utredningsarbete

Marcus Starcke ser dock allvarligt på det inträffade och säger att kommunen nu kommer att intensifiera det redan pågående utredningsarbetet med att se över hur man kan öka säkerheten för att detta inte ska hända igen.

Arbetsmarknadsenheten och dess personal arbetade under onsdagsförmiddagen och eftermiddagen samtidigt vidare med däckbyten för att alla fordon i transportpoolen ska kunna fungera som vanligt från och med i morgon, torsdag.

ANNONS