Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Nytt spår i sökandet efter försvunne 82-åringen

En stor sökinsats startade i Stenungsund på tisdagskvällen sedan en man anmälts försvunnen.
Under onsdagsmorgonen var den 82-årige mannen fortsatt försvunnen och räddningsinsatsen utökades med hjälp av försvarsmakten. Nu söker även polisen en bilförare som uppges ska ha gett den försvunne mannen skjuts vid 15-tiden i går.

Polisen har sedan tisdagen en pågående sökinsats i Stenungsund sedan en äldre man hemmahörande i Hallerna anmälts försvunnen – polishundar och drönare har kallats ut.

– Vi har flera patruller på plats och söker med hundar och drönare, uppgav Peter Adlersson, presstalesperson polisregion Väst, under tisdagskvällen.

Förutom ett tiotal polispatruller så deltog under kvällen och natten även en grupp civila i sökandet. Polisen har också varit i kontakt med en rad butiker och verksamheter i och runt centrum.

– Det är kollektivtrafik, taxi, ordningsvakter och butiker, vi har frågat runt en hel del. Även kollat med alla sjukhusen, säger Peter Adlersson.

Polisen efterfrågar iakttagelser

Försvinnandet uppmärksammades av anhöriga vid 14.30-tiden på tisdagen och enligt polisens information ska den äldre mannen vara dement och ha svårt att orientera sig, men han uppges samtidigt ha god kondition och kan röra sig i skog och mark.

Mannen bär glasögon och var klädd i grå jacka, mörkblå mössa, svarta överdragsbyxor och kängor vid försvinnandet. Han är 175 cm lång med normal kroppsbyggnad, skriver polisen.

Polisen efterfrågar iakttagelser och tips, personer som har intressant information kan ringa polisen på 114 14.

– Vi vill gärna ha tips. Vi har fått några samtal men tyvärr har vi inte hittat honom ännu, säger Peter Adlersson.

Fortsatt sökande under natten

Polisen fortsatte leta under hela kvällen och natten mot onsdag. Vid klockan 23 på tisdagen var mannen fortsatt försvunnen.

– Vi kommer söka tills vi hittar honom, uppgav Magnus Schildt, vakthavande befäl hos polisen, strax efter klockan 23 på tisdagen.

Några timmar efter det, strax efter klockan 04, berättade Magnus Schildt att lägesbilden var densamma. Däremot hade polisen då gått upp i så kallad räddningstjänst, vilket innebär att man lättare kan samarbeta med andra parter som exempelvis militären.

– Insatsen kommer att utökas under morgondagen (onsdag). Vi har lyft över ärendet till en räddningsledare, jag vet ännu inte exakt vilka han kallat in, men vet att han är på väg till området för att ta över sökandet, säger Magnus Schildt.

Sökandet utökas under morgonen

Strax efter klockan 07 på måndagsmorgonen hade polisen fortsatt inga spår efter mannen.

– Läget är tyvärr det samma. Men klockan 05.32 beslutade vi att gå upp ytterligare ett steg och rubricera detta som ”särskild händelse”, uppgav då Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson i region Väst.

– Detta för att säkerställa vi har i alla fall en teoretisk möjlighet att nu även kalla in exempelvis militär i sökandet. Men jag vet inte ännu hur det ser ut exakt på plats, utan ska stämma av med räddningsledare nu under morgonen, fortsätter Svedemyr.

Sökare förare av mörk Skoda

Under onsdagsförmiddagen uppdaterade polisen uppgifterna på sin hemsida att man även söker efter föraren av en mörk Skoda kombi, som enligt uppgift ska ha gett den försvunne mannen skjuts vid 15-tiden i går.

Föraren ska ha stannat på Hallernavägen och frågat efter en adress till mannen. Han ska därefter ha kört vidare i riktning mot Hallerna och Nösnässkolan.

Vid 15-tiden på eftermiddagen var mannen fortsatt inte funnen.

– Tyvärr inte, men det är också ett stort område att söka av, så det tar förstås sin tid, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson då.

Sökandet efter mannen fortsätter därmed.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.