Olycka på E6 – bil körde in i mitträcke

Under torsdagskvällen körde en personbil in i mitträcket på E6. Ingen person ska ha kommit till skada, men köbildning ledde sedan till ytterligare en krock med två lastbilar.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 22.30 på torsdagskvällen som SOS alarm larmades om en singelolycka mellan Ödsmålsbron och Stenungsundmotet på E6. Räddningstjänsten åkte till platsen.

– Det är en personbil som har kört in i mitträcket. Alla var ute ur bilen när vi kom, säger Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Ambulans larmades också till platsen, men kunde vända hem igen utan att ta med någon skadad. Föraren till personbilen larmade sedan själv bärgare.

På grund av köbildning vid olyckan inträffade sedan ytterligare en kollision på samma plats.

– Det ska ha handlat om en lastbil som inte lyckats få stopp tillräckligt fort och därför kört in i framförvarande fordon, en mindre lastbil, med lättare plåtskador som följd, berättar Herman Egelstöm, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, under fredagsmorgonen.

ANNONS

Ingen personskador ska ha rapporterats och chaufförerna ska själva ha kunnat köra vidare med sina fordon efter olyckan.

– Därutöver har det också varit ett flertal avåkningar under gårdagskvällen och natten, men inga allvarligare olyckor där polis eller räddningstjänst behövt larmas ut, uppger Herman Egelström vidare.

ANNONS