Capio Läkarhus i Stenungsund.
Capio Läkarhus i Stenungsund. Bild: Mattias Modéen

Osäker framtid för jourcentralerna

Kommer de bägge jourcentralerna i Stenungsund att bli en enda från årsskiftet eller kommer det rentav att inte bli någon alls? Frågan står fortfarande öppen men Närhälsans ledning räknar med att en gemensam central blir kvar i Stenungsund.

ANNONS

Just nu under pandemin är både Capios och Närhälsans jourcentraler i Stenungsund stängda och patienterna hänvisas till jourcentralen i Kungälv vid lasarettet. I dagsläget kommer stängningen att vara till utgången av september månad men sedan är det oklart vad som kommer att ske.

I våras berättade Lokaltidningen STO att de två jourcentalerna skulle slås ihop.

LÄS MER:Jourcentraler kan vara stängda hela sommaren och sedan slås ihop

Men några veckor senare kom beskedet att båda skulle läggas ned i stället.

LÄS MER:STO:s jourcentraler läggs ned vid nyår

Nu säger Mats Dahl, områdeschef för Närhälsan, att utvecklingen av pandemin blir helt avgörande för jourcentralernas framtid.

– Får vi en positiv utveckling räknar vi med att kunna genomföra det avtal vid har med Capio om en gemensam jourcentral i Stenungsund. Men vi vet inte i dagsläget när detta kommer att ske. Den uppgörelse om en gemensam jourcentral för alla patienter i Stenungsund och på Tjörn ligger emellertid fast. Samtidigt har en diskussion förts om att minska antalet jourcentraler totalt i Västra Götaland och där kan också Stenungsund drabbas.

ANNONS

Orust har sin jourcentral i Uddevalla och berörs inte på samma sätt som Stenungsund och Tjörn.

ANNONS