Viktor Olsson har börjar spela under våren och sommaren, men ska också fortsätta ut på turné senare under hösten.
Viktor Olsson har börjar spela under våren och sommaren, men ska också fortsätta ut på turné senare under hösten. Bild: Meli Petersson Ellafi

Pandemiåret stoppade inte Viktor Olsson

Stenungsundssonen Viktor Olsson har tagit sig igenom tiden med pandemi relativt bra i den annars hårt drabbade musikbranschen. Albumet han släppte förra året är fortfarande i fokus och han är nu åter igen ute och spelar för sin publik.

ANNONS

Sångaren och låtskrivaren från Stenungsund valde att lansera sitt tredje album Allt jag ville säga i oktober förra året — mitt under rådande pandemi. Till skillnad från många andra artister verkar pandemitiden trots restriktioner och publikbegränsningar ha gått relativt bra för Viktor. Under den tid då restriktionerna tillät 50 personer i en publik, kunde han genomföra flertalet konserter och har därför lyckats hålla sig över ytan.

– Under omständigheterna har det funkat väldigt bra. Jag spelade ju hela förra sommaren och turnerade fram till att det gick från 50 personer ner till åtta. Då blev det lite svårturnerat, jag var inte så sugen på att åka hem och göra tacokvällar hos folk, säger Viktor.

ANNONS

Svårare för stora artister

Han menar att det för lite mindre artister har varit enklare att turnera eftersom det inte kräver särskilt stora omkostnader eller mycket personer i omlopp.

– Det är värre för de riktigt stora artisterna som verkligen kräver mycket människor och mycket i sina organisationer. Jag åker ju själv och har inga stora omkostnader när jag reser ensam.

När restriktionerna nu släpper har Viktor börjat ge sig ut igen för att spela, men han tycker att det märks en skillnad på hur publiken ute i landet agerar och att det finns en längtan efter att få gå tillbaka till konserter.

– Jag märker att vi har sålt lite fler biljetter väldigt nära inpå konsertstart. Folk kanske inte bokar upp sig två månader innan. Man vill inte bli sjuk och behöva begära pengarna tillbaka. Men det känns som att folk vill att det ska hända saker. Man märker det att de som kommer på spelningarna är taggade, och många har ju längtat.

Turnerar med albumet i höst

Albumet Allt jag ville säga är fortfarande aktuellt för Viktor. Han kommer att ta igen förlorad tid och har börjat spela under våren och sommaren och kommer att åka på en höstturné om pandemin tillåter. Då kanske lyssnarna dessutom kan förvänta sig att det dyker upp lite ny musik.

– Vi ska ju fortfarande ut och turnera det albumet är ju planen, sedan att turnén blir ett år senare än det var tänkt, det spelar ju egentligen ingen större roll för låtarna streamas ju och finns där ändå. Planen är att göra mellan fem till tio spelställen och att släppa lite musik i samband med den turnén, säger Viktor Olsson.

ANNONS