Per-Ivar Östberg är på gång med ett nytt album senare i år, men redan den 20 augusti får vi ett smakprov i form av singeln ”Om du inte går ikväll”.
Per-Ivar Östberg är på gång med ett nytt album senare i år, men redan den 20 augusti får vi ett smakprov i form av singeln ”Om du inte går ikväll”. Bild: Pressbild

Per-Ivar Östmann står redo med nya tongångar

Musikern Per-Ivar Östmann är aktuell med en ny singel som också föranleder ett album senare i år. Den här gången blir det ett något gladare stämningsuttryck, dock finns vemodet fortfarande kvar.

ANNONS
|

Efter att han gjort klart sitt tidigare album, satt Stenungsundsbördiga musikern Per-Ivar Östmann med bokningar av utrustning och spelningslokaler för att ge sig ut på releaseturné. I samma stund som mejlet var färdigskrivet var nedstängningen ett faktum — då återstod bara att radera mejlet.

– Jag satt med mejlet färdigformulerat för att boka lokal och då kom beskedet att vi stänger ner, säger Per Ivar.

Fick tid att skriva nya låtar

Nedstängningen och de inställda spelningarna gav honom istället tid att skriva nya låtar och senare i år kommer det tredje albumet i ordningen. Den 20 augusti får vi ett smakprov i form av singeln ”Om du inte går ikväll”. Det är ett vemodigt relationsdrama som ackompanjeras av desto gladare musik med inslag av både reggaegitarrer och gnolande. I låten beskriver Per-Ivar den utmaning ett par står inför när de vuxit upp, barnen flyttat ut och de vet inte längre i vilken riktning de ska föra tillvaron.

ANNONS

– Man vet inte riktigt, det verkar inte gå så bra men så finns det ändå något där. Det är mer en betraktelse över hur det kan vara. Man är färdig och har stora barn, så vet man inte riktigt hur man gör då när man inte är 25 och alla mål inte längre är tydligt upplagda. Hur gör man sen resten av livet?

Muntrare tongångar

Per-Ivar sitter just nu och väljer ut de sista låtarna till det nya albumet. Han berättar att han valt ett lite annat spår den här gången, men lyssnarna kommer fortfarande känna igen sig.

– Det är ju eventuellt lite muntrare, det är ganska mycket vemod på de två andra albumen. Texterna kommer ur livet, och det är ju ofta uppåt och glatt men också utmaningar med kärlek och sådär. Texterna har stråk av vemod, men musiken är lite gladare. Men man kommer fortfarande höra att det är jag, säger Per-Ivar Östmann.

Dubbelt så stor releasefest

Per-Ivar planerar nu att ta igen tid han förlorat av pandemi och nedstängningar och Stenungsundsborna kan den här gången se fram emot en ordentlig releasefest.

– Det måste bli en releasespelning med hela bandet och en rejäl fest efteråt. Jag har redan missat det en gång. Så det blir en dubbelt så stor fest den här gången. Det blir här på hemmaplan, jag kan inte se att det skulle vara någon annanstans, säger Per-Ivar.

ANNONS