Person fastklämd mellan sopbil och container

En person fördes under onsdagsmorgonen till sjukhus med ambulanshelikopter efter en arbetsplatsolycka i Ödsmål. Skadeläget för föraren var på fredagen stabilt.

ANNONS
|

Det var vid 07-tiden på onsdagsmorgonen larmet inkom om att en förare av en sopbil klämts mellan bilen och en container vid en byggarbetsplats i västra Ödsmål, det uppger polisen på sin hemsida.

Ambulanshelikopter larmades till platsen och föraren av sopbilen fördes till sjukhus, skadeläget var då oklart.

– Det kan vara en allvarlig olycka och därför kan vi inte lämna mer information just nu, uppgav Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Enligt polisen kommer troligen en anmälan om arbetsplatsolycka att upprättas. Platsen är just nu avspärrad för teknisk undersökning.

Vid 08-tiden uppgav SOS alarm att ambulanshelikoptern var på väg med föraren till sjukhus.

ANNONS

– Jag har inte så mycket information men det är en fastklämd person. Räddningstjänsten har varit där, men har lämnat nu. En patient förs just nu till Sahlgrenska med ambulanshelikopter, sa William Kokkonen, teamledare SOS alarm.

Klockan 09 uppdaterade polisen uppgifterna på sin hemsida om att läget för den skadade föraren nu betecknas som stabilt.

– Det är uppgifter jag fått från personalen på Sahlgrenska där föraren nu befinner sig under vård, men det är det jag vet i nuläget, uppgav Stefan Gustafsson strax före klockan halv tio på onsdagsförmiddagen.

En knapp halvtimme senare bekräftar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal att en anmälan om arbetsplatsolycka upprättats.

– En initial teknisk undersökning har också genomförts på plats och patrull har även inhämtat vittnesuppgifter vid olycksplatsen nu under morgonen.

Den skadade föraren ska vara en kvinna i 45-årsåldern. Något förhör med den skadade föraren har ännu inte kunnat genomföras.

Två dagar senare hade kvinnan opererats och vårdades fortfarande på sjukhus. Läget var då stabilt enligt Sahlgrenska sjukhusets pressjour.

ANNONS