Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivbild
Bild: Arkivbild

Polis grep duo efter mc-jakt

Jakten gick först längs länsväg 160 genom Stenungsund där polisen försökt stoppa och kontrollera två personer på en motorcykel. I hög hastighet gick färden sedan vidare mot Kungälv där polisen till slut fick stopp på färden. Duon på motorcykeln greps där och är nu misstänkta för en rad brott.

Det var strax efter klockan fem på torsdagseftermiddagen som polisen beslutade sig för att stoppa och kontrollera de två personerna på motorcykeln som saknade registreringsskylt. Detta i höjd med Tjörnbron/Stenungsbron.

Föraren vägrade dock att stanna och en polisjakt inleddes därefter i hög hastighet i riktning Spekeröd. På order av ledningscentralen stoppades emellertid färden då den ansågs äventyra allmänhetens säkerhet, då föraren enligt polis ska ha gjort en rad farliga omkörningar för att undkomma polis.

Strax innan klockan 18 fick en civil polispatrull sedan till slut stopp på färden i höjd med Kode. Duon på motorcykeln greps där och är nu misstänkta för en rad brott.

Föraren, en man i 30-årsåldern, misstänks för bland annat grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och brott mot knivlagen.

– Den kvinnliga passageraren, även hon i 30-årsåldern, hade i sin tur narkotika på sig och misstänks därför för narkotikabrott, innehav, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Kvinnan misstänks även hon för brott mot knivlagen.

– Motorcykeln, av en mycket kraftfull sportmodell som går i upp till 300 kilometer i timmen, beslagtogs också av polis, berättar Hans-Jörgen Ostler vidare.

Den manlige föraren togs även med för provtagning och är nu misstänkt för grovt drograttfylleri.

Mannen och kvinnan anhölls under natten mot fredag.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.