En person avled efter att ha klämts fast vid den allvarliga lastbilsolyckan vid Stora Högamotet.
En person avled efter att ha klämts fast vid den allvarliga lastbilsolyckan vid Stora Högamotet. Bild: Mikael Berglund

Polisen söker vittnen till dödsolyckan vid Stora Höga

En person omkom vid den svåra lastbilsolyckan vid Stora Högamotet för en dryg vecka sedan. Polisen utreder just nu olyckan och söker även vittnen till händelsen.
– Den som sett något får gärna höra av sig till oss, säger Linda Fried, förundersökningsledare vid trafikutredningen i Vänersborg.

ANNONS
|

Det var klockan 20.20, torsdagen den 18 mars, som polis, räddningstjänst och ambulans larmades till trafikolyckan på E6, strax söder om Stora Högamotet, i södergående riktning.

En tung lastbil med släp hade där blivit påkörd bakifrån av en lättare lastbil. Föraren till den lättare lastbilen, en man i 65-årsåldern, klämdes fast vid den svåra olyckan och avled senare av sina skador.

LÄS MER:En person avliden efter lastbilskrock på E6

Det fanns initialt uppgifter om att den stora lastbilen ska ha stått i vägrenen och väntat på bärgare, när den mindre lastbilen kommit och kört in i den stillastående.

Punkterad lastbil

Sedan trafikutredningen i Vänersborg inlett en förundersökning visar det sig dock att den lastbil som stått i vägrenen är en helt annan och inte har varit inblandad i själva krocken.

ANNONS

– Det handlar om en lastbil som stått i vägrenen efter att fått punktering. Den stillastående lastbilen ska sedan ha blivit omkörd av den tyngre lastbilen i höger körfält. I höjd med det stillastående fordonet ska sedan en lättare lastbil kört in i lastbilen framför, uppger Linda Fried, förundersökningsledare vid trafikutredningen i Vänersborg.

Polisen utreder just nu omständigheterna bakom olyckan och har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

Fler vittnesuppgifter

– Vi har hört både föraren till den stillastående lastbilen och även den förare som blev påkörd. Men vi vill också gärna ha in fler uppgifter från personer som kan ha bevittnat olyckan, säger Linda Fried.

– Alla som sett något får gärna ringa oss på trafikutredningen i Vänersborg eller lämna vittnesuppgifter via telefonnumret 114 14.

Polisen väntar också på analysresultatet från obduktionen av den avlidne mannen, för att se om föraren kan ha varit påverkad av alkohol eller narkotikaklassade preparat när olyckan inträffade.

ANNONS