Polisen ska återskapa dödsolyckan: ”Behöver få hela bilden”

Efter dödsolyckan i Strandnorum ska polisen nu återskapa krocken digitalt för att kunna reda ut händelseförloppet. I nuläget är ingen person misstänkt för brott och det går inte att säga vem som är vållande till olyckan.

ANNONS
|

En man var på väg från villaområdet i Strandnorum, ut på länsväg 160, tidigt på fredagsmorgonen. Samtidigt körde en annan bil in mot Stenungsund på samma väg. I korsningen krockade de och kollisionen var kraftig.

Den äldre av förarna, en man i 50-årsåldern, avled på plats av sina skador. Den yngre, en man i 20-årsåldern, fördes till Sahlgrenska sjukhuset med ambulanshelikopter.

LÄS MER:En person avliden efter frontalkrock i Strandnorum

Nu utreder polisen olyckan, för att komma fram till vad som hände och varför.

– Vi vet inte exakt händelseförloppet än, men som vi har förstått de har två bilar krockat med varandra, att den ena bilen får den andra i sin vänstra sida. Men vi får vara lite försiktiga med att dra slutsatser innan vi har hela bilden klar för oss, säger Andreas Gabrielsson, förundersökningsledare på trafikpolisen i region Väst.

ANNONS

Ska bena ut skuldfrågan

Händelsen som utreds rubriceras vårdslöshet i trafik, men vem som är vållande till olyckan och om någon ska misstänkas för brott är än så länge oklart.

– Vi har inte riktat misstankar mot någon person än, det är för tidigt att säga något om det.

Båda bilarna togs i beslag i fredags och ska undersökas, för att utesluta att det är något tekniskt fel som orsakat olyckan. I nästa skede ska en digital rekonstruktion av krocken byggas upp.

– Var befann sig de olika fordonen och vilken hastighet hade de. Och det gör vi för att bena ut skuldfrågan.

Ska göra djupstudie av vägmiljön

Polisen har redan hört flera vittnen till olyckan, och några av dem ska höras igen. Senare ska även mannen i 20-årsåldern, som var inblandad i olyckan, höras.

– Den avlidne ska obduceras också, för att få reda på vilka skador han fick.

Dessutom ska polisen tillsammans med Trafikverket göra en undersökning av olycksplatsen. Vid allvarliga olyckor med dödligt utfall görs en djupstudie av vägmiljön.

– Har det funnits kritik mot vägen och korsningen kommer det lyftas av Trafikverket då, säger Andreas Gabrielsson.

ANNONS