Polisen tar samlat krafttag mot hög musik och burnouts

Efter nya samtal till polis om störande hög musik från fordon ryckte en patrull i helgen ut till torget i Stenungsund. Denna gång resulterade det även i flera böter. Polisen i Södra Fyrbodal utlovar nu ytterligare samlat krafttag mot de som inte sköter sig.

ANNONS
|

Det var vid 21-tiden i lördags som polisen återigen fick samtal om att ett stort antal fordon samlats vid torget där man också spelade hög musik från bilarna.

– Det här är ett återkommande problem som vi därför också tar på största allvar, säger Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

– Vi försöker aktivt synas och åka ut och skapa dialog med förarna när den här situationen uppstår. Den här gången resulterade det även i böter mot två förare som fick varsin ordningsbot utskriven mot sig gällande förargelseväckande beteende genom att föra oljud, i det här fallet hög musik.

ANNONS

LÄS MER:Polis kontrollerade flertalet A-traktorer på torget

Tidigare under kvällen skrevs även en anmälan efter en kontroll av en A-traktor vid torget.

– Det var vid 18-tiden en anmälan skrevs efter att man stoppat ett fordon med för många passagerare än vad som är tillåtet i en A-traktor, uppger Herman Egelström.

LÄS MER:Rekordökning av A-traktorer i Västra Götaland

– I det här fallet utfärdades dock ingen ordningsbot, utan gjordes bara en anmälan, eftersom färden ansågs ha inneburit en påtaglig fara för trafiksäkerheten.

Fler böter att vänta

I ett inlägg på Polisen Stenungsund, Orust och Tjörns Facebooksida meddelas nu att polisen kommer att fortsätta ta samlat krafttag och jobba mer gränssättande genom att skriva ut fler böter och rapportera i högre grad än tidigare om både nedskräpning, hög musik, burnouts och andra trafikbrott. Detta efter upprepade klagomål från Stenunge Allé och Mc Donalds där många motorburna ungdomar uppehåller sig.

”Vi från polisen har fått lägga en hel del tid på detta, där vi har rapporterat där det varit befogat, men framför allt pratat med ungdomarna för att upplysa dem om vad som gäller. Tyvärr har detta inte hjälpt fullt ut! Vi har fortsatt fått till oss från kommun, boende, besökare och fastighetsägare att beteendet fortsätter och de är nu rejält irriterade och trötta på detta”, skriver polisen i Södra Fyrbodal i Facebookinlägget.

Även många skötsamma

I inlägget poängterar polisen samtidigt att många av ungdomarna är skötsamma och mycket intresserade av sina fordon och vad som gäller kring dessa.

”Detta tycker vi är mycket bra och vi kommer naturligtvis fortsätta att prata med ungdomarna för att upplysa om vad som är rätt och fel. Men som sagt vi kommer att jobba mycket mer gränssättande”, uppger man.

ANNONS