Bohusläns Bokmässa arrangeras i Kulturhuset Fregatten i Stenungsund.
Bohusläns Bokmässa arrangeras i Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Bild: Torbjörn Arvidsson

Premiär för ny bokmässa i Stenungsund

På Världsbokdagen den 23 april i år arrangeras för första gången Bohusläns Bokmässa. Ett par månader innan mässan har ett 60-tal författare anmält sitt intresse.
– Vi har fått väldigt positiv respons, säger Ann-Marie Myllykangas som är med och arrangerar bokmässan.

ANNONS
|

I år firas Världsbokdagen med en bokmässa som fokuserar på Bohuslän i Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Författare med en eller annan anknytning till landskapet kommer då att samlas i Stenungsund när Bohusläns Bokmässa arrangeras för första gången.

– Kriteriet är att man ska ha skrivit en bok om, ha bott i, eller har annan anknytning till Bohuslän, säger Ann-Marie Myllykangas, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan Väst och som är med och arrangerar bokmässan.

Ett 60-tal anmälda författare

Med lite drygt två månader kvar innan den stora dagen har arrangörerna fått in ett 60-tal anmälningar från författare. Men man hoppas få in ytterligare anmälningar innan ansökningstiden är ute och ett urvalsarbete ska påbörjas.

ANNONS

– Det har gått jättebra och vi har fått in många anmälningar, men hoppas på fler. Vi har några dagar kvar, säger Ann-Marie Myllykangas.

Hon säger att man räknar med att få plats med mellan 50 och 60 utställare i Fregatten under dagen för mässan.

– Sen är det klart att det är begränsat och att vi måste göra urval. Det är tråkigt, men det måste vi göra.

Släppta restriktioner glädjer

När bokmässans arrangörer, författarna Elinor Kapp, Yvette Klang och Jessica Krabbe tillsammans med Stenungsunds kommun och Studieförbundet Vuxenskolan, öppnade upp för anmälningar var läget osäkert med restriktioner som riskerade att stoppa bokmässan. När restriktionerna nu släppts är glädjen stor.

– Det är skönt att restriktionerna släpptes. Det visste vi inte då och vi var lite oroliga att det kanske inte skulle bli något. Nu ser vi väldigt mycket fram emot mässan.

En hel del arbete kvar

Efter att anmälningstiden tagit slut fortsätter arbetet inför bokmässan i slutet av april. Då ska ett program med utställare och utvalda föreläsare om Bohuslän tas fram.

– Det är mycket kvar att planera. Bland annat programmet och hur det ska se ut i salarna. Det kommer bli så kul.

ANNONS