Rattfull kvinna stoppades på E6 – hade whisky i termos

Kvinnan hade ”en mycket hög alkoholhalt” under färden på E6. Det konstaterar Göteborgs tingsrätt och dömer kvinnan till en månads fängelse.

ANNONS

Natten den 26 december förra året fick polisen in ett samtal om en bil som vinglade fram under färden söderut på E6 genom bland annat Stenungsund. I höjd med Kode fick en polispatrull sedan stopp på bilen och föraren, en kvinna i 45-årsåldern från Norge, som blåste positivt för alkohol.

Alkoholkoncentrationen i kvinnans utandningsluft uppmättes till 0,90 milligram per liter, vilket motsvarar 1,8 promille.

Stark lukt av alkohol

En av poliserna satte sig i kvinnans bil för att köra den från motorvägen och till pendelparkeringen vid E6 i Kode, och kände då en stark lukt av alkohol. I en termos i bilen fanns dryck som bedömdes vara whisky.

ANNONS

I polisförhör erkänner kvinnan brott och berättar att hon har ett alkoholmissbruk som hon nu får hjälp för. Hon uppger att hon druckit minst en halvliter brännvin, då hon under annandag jul körde från Norge och på väg mot Göteborg.

”Tror att jag körde ganska bra”

”Jag tror att jag körde ganska bra, men försökte undvika hal väg, därför körde jag i mitten. Det var kanske det som väckte misstankarna”, säger hon till polisen.

Göteborgs tingsrätt menar i sin dom att alkoholhalten var mycket hög, att kvinnan kört en lång sträcka och dessutom stannat till under färden för att dricka mer alkohol.

Tingsrätten menar att kvinnan ska dömas för grovt rattfylleri och att ingen annan påföljd än fängelse är aktuell, och sätter domen till en månads fängelse.

ANNONS