Risk för töväder drog barn och vuxna till pulkabacken

Det gäller att passa på för snart drar det milda vädret in. På lördagen drog barnen ut i pulkabacken tillsammans med en och annan vuxen.
– Det är kul att åka pulka och göra snöänglar, tyckte Filippa Schelin.

ANNONS
|

Underbart är kort heter det ju och kanske är det sista helgen med snö på ett tag i Stenungsund. I alla fall om man får tro väderrapporterna som förespår plusgrader inför veckan som kommer.

Efter en grådisig förmiddag då tövädret såg ut att ta över började det snöa vid ettiden på lördagseftermiddagen. I backen i Krokenorum samlades en del åksugna.

– Vi ska snart på semester till Funäsfjällen så det är kul att testa på innan, menade Anna Hjaman som kom till backen med dottern Ingrid.

Mamma bäst på snowboard

I vanliga fall är det mamma som åker snowboard medan Ingrid kör skidor.

– Men det var kul med snowboard. Framöver kommer jag nog att göra båda delarna.

ANNONS

Även hundarna blev ystra i pulkabacken.

– Han är en jakthund så hans instinkter vaknar när han ser alla pulkor komma åkandes, sa Alexandra Håkansson om hunden Safir.

Köpte sista pulkan

Oliver Andemore och Filippa Schelin hade längtat hela veckan efter att få komma ut. På väg till backen köpte de en av de sista pulkorna till Oliver.

– Det är kul att åka pulka och göra snöänglar, förklarade Filippa.

Oliver som inte hunnit åka något under veckan höll med.

– Men jag gillar snöbollskrig också, sa han innan det bar iväg uppför backen igen.

Det gäller att passa på för snart blir det varmare igen. Enligt Smhi ska det bli 6 plusgrader redan på måndag i Stenungsund.

ANNONS