Samlingsutställning lockade över 200 besökare till konsthall

Över 200 personer kom till lördagens vernissage av samlingsutställningen för årets konstvandring.
– Det har varit fullt av liv i huset i dag och jag tror verkligen det finns en stor längtan efter att få gå på kulturarrangemang, säger Kajsa Finn, kultursamordnare, Stenungsunds kommun.

ANNONS
|

Samlingsutställningen i Stenungsunds konsthall är startskottet för Konstvandringen Södra Bohuslän som startar på långfredagen och sträcker sig från Kungälv i söder till Uddevalla i norr. Totalt medverkar 48 konstnärer, var av 18 på Orust, sex i Stenungsund och tolv på Tjörn.

På vernissagen kunde besökarna, omkring 200 personer, njuta av konstverk och konsthantverk av bland annat Heike Ahrends, Lars Sestervik, Birgitta Hilling, Rory Botha, Liselott Johansson, Soile W. Algeröd och Lars Rylander.

Ett sug efter konstarrangemang

Kajsa Finn är kultursamordnare i Stenungsunds kommun och hon var mycket nöjd med dagens vernissage.

– Det har varit fullt av liv i huset i dag och jag tror verkligen det finns en stor längtan efter att få gå på kulturarrangemang. Det känns i luften att det finns ett sug. Det här kan nog bli tidernas bästa konstvandring.

ANNONS

Två som kom för att titta på samlingsutställningen var göteborgsparet Monika Tingskog och Urban Johansson.

– Jag fick tips av en kollega att det var konstutställning här i Stenungsund så vi åkte hit.

Sesterviks glas en favorit för göteborgsbesökare

Efter att ha sett utställningen kunde hon välja ut en personlig favorit.

– Det är mycket fint här, men jag väljer nog de här gubbarna i glas. De är jättefina och har fått en så bra placering i rummet. Frågar du min sambo så har nog någon helt annan favorit, för vi har helt olika smak, säger hon och skrattar.

– Jag gillar den där akvarellen av Kristian Talvik. Den har så behagliga färger och den ger ett lugn som tilltalar mig.

Barnen fick också skapa

Under lördagen hölls också barnlördag med tema konst.

– De har bland annat kunnat medverkat i att måla ett konstverk i kulturhusparken och i Molekylverkstan har det gått att prova på konstexperiment, säger Kajsa Finn.

Det är för 24 året i rad som konstvandringen anordnas. Och enligt tradition så hålls samlingsutställningen i kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Under konstvandringen som pågår under påskhelgen öppnar konstnärerna och konsthantverkarna sina upp sina ateljéer och verkstäder för besökarna.

ANNONS