Skulle köpa skor – dödshotade säljaren och hans flickvän

En man blev aggressiv när han skulle köpa ett par skor av sin vän. Han började bråka med flera personer som var där och sparkade sedan sönder en ruta. Nu döms han för det – och för att ha dödshotat säljaren och hans flickvän.

ANNONS

Det var när de unga männen satt på en altan utanför en lägenhet i Stenungsund som en av dem spårade ur. Det var i slutet av mars 2019 och mannen hade kommit dit för att prata med han som bor där och köpa ett par skor av honom.

Mannen, som är i 20-årsåldern, gav lägenhetsinnehavaren 800 kronor för skorna, som han skulle få senare. Lägenhetsinnehavaren har i förhör berättat att mannen drack whisky, och blev väldigt full.

När han började bråka och skrika på lägenhetsinnehavarens flickvän gick han in och låste altandörren. Lägenheten ligger på markplan och man behöver inte gå genom den för att lämna altanen.

ANNONS

Polisen larmades två gånger

Mannen har i förhör berättat att han trodde han skulle bli blåst på skorna, och därför blev arg. Han krossade då en ruta vid altandörren.

Polisen larmades dit och mannen blev misstänkt för skadegörelse och narkotikabrott, då han uppträdde väldigt påverkat. Efter att ha gjort kontroller släppte polisen mannen, och sa åt honom att gå därifrån. Det dröjde dock inte länge innan han var tillbaka igen.

Döms till fängelse

Den här gången lika arg, och ropade då även hot till mannen som bor där och hans flickvän.

”Jag kommer vänta på dig på din skola” och ”När jag hittar dig ska jag se till så att du somnar”, sa mannen. Han ska också ha spänt ögonen i flickvännen och sagt att det var den sista gången hon skulle vara tillsammans med sin kille.

Han döms nu för olaga hot mot två personer, skadegörelse och ringa narkotikabrott. Påföljden blir en månads fängelse.

Mannen ska också betala skadestånd till flickvännen, på 5 000 kronor, och till kommunen för den trasiga fönsterrutan på 3 450 kronor.

ANNONS