Smet från trafikolycka – tappade regplåten

När bilarna krockade så lossnade regskylten. Föraren valde att inte stanna utan smet från olyckan, utan sin skylt. Nu döms han för vårdslöshet i trafik och smitning.

ANNONS
|

En man i 60-årsåldern kom körandes från Jörlanda när han skulle svänga ut på vägen mot E6. Han hade väjningsplikt, men trots det körde han rätt in i sidan på en bil som svängt av motorvägen och kom körandes mot honom.

Mannen körde i ungefär 70 kilometer i timmen enligt polisen, det small till rejält och båda bilarna fick ordentliga plåtskador. Det mesta av fronten på bilen lossnade och blev liggande på olycksplatsen, tillsammans med bilens registreringsskylt.

Det märkte inte mannen, som i förhör uppgett att han inte ens märkte att han krockat. Han rullade ut på vägen i 10 kilometer i timmen, påstår han, och ska då ha rullat in i den andra bilen så att de nuddade varandra, "men att det knappt kändes".

ANNONS

I efterhand insåg han att krocken var lite mer allvarlig än så.

När han var hemma såg han skadorna på bilen, och säger i förhör att han just skulle ringa polisen när de kom och knackade på. Nu döms mannen, för vårdslöshet i trafik och smitning från olycksplats.

Han döms till dagsböter, 60 böter om 300 kronor.

Personerna som var inblandade ska ha klarat sig utan allvarliga skador.

ANNONS