Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Emma Gustafsson

Snöovädret har dragit in

Snöovädret har dragit in över STO-området och SMHI har utfärdat en gul varning för kraftigt snöfall. Trafikverket uppger på torsdagskvällen att det är risk för besvärligt väglag på E6.

ANNONS
|

Trafikverket uppger på sin hemsida att det är besvärligt väglag på E6 från Göteborg till Uddevalla under torsdagskvällen och natten mot fredag. Det kan bitvis vara moddigt på vägbanan och det är risk för halka. Samma gäller på väg 169 på Tjörn, samt 160 och 178 på Orust.

Polisen uppmanar till försiktighet i trafiken.

– En hel del snö har kommit. Det gäller att ta det försiktigt och anpassa hastigheten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Och SMHI har utfärdat en varning för kraftigt snöfall. Denna gäller från klockan 19 på torsdagen till 06-tiden på fredagen.

”Stråk med snöbyar som kan vara mycket kraftiga och ge 5-15 cm snö på kort tid. Stora lokala variationer i snömängd väntas”, skriver SMHI på sin hemsida.

ANNONS

Olycka på E6

Under torsdagskvällen körde en personbil in i mitträcket på E6. Det var vid klockan 22.35 som SOS alarm larmades om en singelolycka mellan Munkeröd och Ödsmålsbron. Räddningstjänsten åkte till platsen.

– Det är en personbil som har kört in i mitträcket. Alla var ute ur bilen när vi kom, säger Fredrik Hjertén, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Ambulans larmades också till platsen, men kunde vända hem igen utan att ta med någon skadad. Föraren till personbilen larmade sedan själv bärgare.

Krock med lastbilar

På grund av köbildning vid olyckan inträffade sedan ytterligare en kollision på samma plats.

– Det ska ha handlat om en lastbil som inte lyckats få stopp tillräckligt fort och därför kört in i framförvarande fordon, en mindre lastbil, med lättare plåtskador som följd, berättar Herman Egelstöm, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal, under fredagsmorgonen.

Ingen personskador ska ha rapporterats och chaufförerna ska själva ha kunnat köra vidare med sina fordon efter olyckan.

– Därutöver har det också varit ett flertal avåkningar under gårdagskvällen och natten mot fredag, men inga allvarligare olyckor där polis eller räddningstjänst behövt larmas ut, uppger Herman Egelström vidare.

Fakta: Hur kan det påverka mig?

• Trafiken går långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök.

• Begränsad framkomlighet på vägar som till exempel inte hunnit snöröjas eller på grund av trafikolyckor.

• Risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar.

• Områden med luftburna elledningar kan påverkas och vid en temperatur nära noll grader ge störningar i el- och teleförsörjningen.

Källa: SMHI

ANNONS