Sommarlovsaktiviteter för barn och unga på tema hav och natur

I år har Stenungsund kommun satsat på sommarlovsaktiviteter med friluftsliv som tema för barn och unga. På tisdagseftermiddagar får barn och unga under tre veckor pröva på att paddla kajak i Surfviken.

ANNONS
|

Vädret bjuder på sol och vind den första tisdagen som kommunens barn och unga erbjuds kajakpaddling i Surfviken. Ett trettiotal barn, föräldrar, feriearbetare och ledare är på plats i viken.

Sommar på Surfviken är just det namn som kommunens tre veckor långa sommarlovssatsning heter. Här fylls eftermiddagarna med gratis aktiviteter för barn och unga i kommunen – allt i friluftslivets anda.

– Det här är första året vi har tema friluftsliv. Allt som man kan göra ute har vi med oss. Det är en självklarhet att ta tillvara på havet och naturen här, säger Stefan Persson, fritidskonsulent.

Jobbar i dialog med feriearbetarna

Förutom kajaktisdagarna erbjuds på torsdagar SUP (Stand Up Padelboard) och övriga dagar blandade utomhusaktiviteter. Kubb, badminton, volleyboll och minigolf är några exempel.

ANNONS

– En till idé som en av våra feriearbetare kom på var friluftsmat. Vi jobbar mycket i dialog med våra feriearbetare, berättar fritidsledaren Jessica Thelin.

På plats finns sju feriearbetare från kommunens gymnasieskolor som hjälper till att hålla i de olika friluftsaktiviteter som erbjuds om eftermiddagarna i Surfviken.

– Det är roligt att det är så mycket folk som kommer. Minigolfen har varit populär, säger feriearbetaren Ronja Blom, 15 år.

Ungdomarna berättar att de själva till viss del har saknat liknande initiativ när de har varit yngre. Det har funnits sommarlovsaktiviteter men de har varit lätta att missa då information om dem inte nåt ut.

En möjlighet för familjen att umgås

I år har trycket varit högt och stor respons har ramlat in. Fritidsledarna tror att det beror på att de satsat extra hårt på just marknadsföringen.

– Det är något som jag tror vi har lyckats med. Vi har lagt ut på sociala medier. Många barn har kanske upptäckt oss på Snapchat medan föräldrarna har sett våra inlägg på Facebook, säger Jessica Thelin.

På stranden umgås inte bara barn, unga, feriearbetare, fritidsledare och kajakinstruktörer. Här finns också föräldrar samt far- och morföräldrar som har följt med på sommarlovsaktiviteterna.

– De är här med sina barn och umgås och hittar på något tillsammans på dagarna. Det har Stenungsund kommun saknat innan, säger Stefan Persson.

Sommar på Surfviken

Hålls under vecka 24, 25 och 26. Måndag-torsdag kl 13-17.

Från 7 år och uppåt. Målsman måste följa med för den som är under 10 år.

Här erbjuds gratisaktiviteter med friluftsliv som tema.

Pröva på kajakpaddling på tisdagar och SUP-bräda på onsdagar. Exempel på övriga aktiviteter är minigolf, badminton och kubb.

ANNONS