Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hittills har Lilo inte röjt sin riktiga identitet för någon av sina fans runt om i världen, men nu laddar han för att äntligen visa upp sitt ansikte för sin publik, detta på en kommande planerad USA-turné. Bild: Adrian Beck
Hittills har Lilo inte röjt sin riktiga identitet för någon av sina fans runt om i världen, men nu laddar han för att äntligen visa upp sitt ansikte för sin publik, detta på en kommande planerad USA-turné. Bild: Adrian Beck

Sopgubben från Stenungsund fick kontrakt med amerikanskt skivbolag

När han var 16 år hoppade han av gymnasiet och tog extrajobb som bland annat sopgubbe. Detta för att ha råd med att köpa utrustning och kunna ägna sig helhjärtat åt sitt stora intresse, musik. Nio år senare har nu drömmen slagit in och 25-åriga ”Lilo” från Stenungsund laddar för att resa till USA där han fått kontrakt med ett stort dansskivbolag i Los Angels.

Väskorna var redan packade när pandemin slog till i februari förra året. Glädjen över att få bege sig till USA och de stora publikarenorna i väst förbyttes då i en lång väntan för dj:n och producenten Lilo, som började sin musikerkarriär som ”spökproducent” framför mixerbordet i källaren hemma hos mamma och pappa i Stenungsund.

– Med detta menas att man gör så kallade dansbeats åt andra och sedan säljer dem online på nätet till andra personer som håller på med musik, förklarar Lilo, som nyligen släppte sin första egenskrivna singel, Wildfire, tillsammans med producenten Arc North (Oscar Christiansson).

Låten streamas just nu i 67 länder.

– Det är helt galet, säger Lilo själv om mottagandet av singeln.

Gömt sig bakom bläckfiskmask

En ny singel från det kommande albumet, som han fått kontrakt på genom det amerikanska dansskivbolaget Th3rd Brain, är planerad att släppas i oktober. Sedan är förhoppningen att snart få resa på den uppskjutna turnén i USA, för att då för första gången också visa upp sitt ansikte för sin publik.

För hittills har Lilo vare sig fejsat sina fans med sitt riktiga namn eller ansikte, utan gömt det, först bakom en bläckfiskmask och på senare tid en ”blurrad” ansiktsbild i sin presentation av sig själv på olika musiksajter.

– Från början gjorde jag väl det mest för att jag faktiskt inte var helt säker på om jag verkligen skulle lyckas hela vägen med att slå igenom. Det blev ett sätt att fortsätta kunna vara anonym tills jag kände mig mer varm i kläderna och började få mer känsla för att det här faktiskt kunde bli någonting bra.

Grät av glädje hos föräldrarna

Därför var förstås glädjen också extra stor när Lilo för drygt ett och ett halvt år skickade in en demo till en bekant inom musikbranschen som i sin tur kontaktade det amerikanska skivbolaget som tände på alla cylindrar. Efter bara några dagar kontaktade de Lilo med beskedet att de ville skriva kontrakt med honom.

– Jag skojar inte, jag grät i armarna på mamma och pappa. Naturligtvis inte för att jag var ledsen, utan för att jag var så himla glad att jag lyckats med min stora dröm.

Tanken var sedan att bege sig direkt till USA för att planera vidare tillsammans med skivbolaget om ett samarbete med ett flertal stora artister inom dansmusiken.

– Men så blev det ju inte när pandemin slog till, utan vi har fått sköta allt sådan via zoom-möten på nätet i stället, berättar Lilo.

Dubbelvaccinerad och redo att åka

Dubbelvaccinerad och klar väntar Lilo nu bara på klartecken att sätta sig på planet mot Los Angeles. Bild: Adrian Beck
Dubbelvaccinerad och klar väntar Lilo nu bara på klartecken att sätta sig på planet mot Los Angeles. Bild: Adrian Beck

– Jag har under tiden jag väntat också jobbat med flera stora artister inom EDM (elektronisk dansmusik, reds. anm), som Dimitri Vegas/Like Mike, Ty Dolla Sign, Gashi och nu senast Arc North för att nämna några.

Förhoppningen är nu att trots allt kunna resa till Los Angeles under senhösten/vintern för att sedan också kunna ge sig ut på den planerade turnén.

– Men i nuläget finns förstås inget datum satt som allt ser ut just nu, men själv är jag i alla fall dubbelvaccinerad och redo att åka så fort det bara går, säger Lilo.

Då är det också tänkt att den stora massan äntligen ska få se vem som gömt sig bakom bläckfiskmasken och den blurrade ansiktsbilden av honom.

– Jag längtar verkligen efter detta. Fram till dess vill jag också jättegärna hälsa till och tacka alla mina gamla kompisar i Stenungsund som stöttat mig i alla år, samt förstås också mamma och pappa som alltid trott på mig. Nu kör vi!

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.