Sparkade vd:n: ”Hade gått att lösa mindre dramatiskt”

Det var inget bra beslut, så här i efterhand, att låta sina söners byggföretag göra jobb åt Stenungsundshem, säger den före detta vd:n Ted Lärnhem till ST-tidningen. Att själva företaget, och det faktum att han stod som huvudman, skulle göra att han fick sparken var han dock inte beredd på.
– Jag uppfattade inte att det var nödvändigt med skriftligt godkännande då jag inte varit operativ i detta bolag.

ANNONS
|

Att Stenungsundshems före detta vd står som huvudman för ett byggföretag i Göteborg, som drivs av hans söner, är anledningen till att han i förra veckan fick lämna sin post med omedelbar verkan.

Enligt vd-avtalet fick han inte ha några andra uppdrag, och skulle lägga all sin tid på att vara bolags-vd. Styrelsen menar att det förtroendet bröts när de upptäckte Ted Lärnhems andra styrelseuppdrag.

LÄS MER:Så mycket kostar vd:ns avgång Stenungsundshem

Lärnhem är ensam styrelseledamot i byggföretaget som han registrerade 2014, tre år innan han blev vd på Stenungsundshem.

Han har tidigare inte velat kommentera händelsen, men svarar nu i ett mejl till ST-tidningen att han aldrig varit operativ, och inte någon gång fått någon lön eller annan ersättning från byggföretaget.

ANNONS

– Anledningen till att jag överhuvudtaget registrerade detta bolag var att mina söner önskade starta eget byggbolag och hade då inte medel/kapital till det.

”Allmänt känd information”

Det är också något som han fler gånger pratat med Stenungsundshems styrelse om, säger han. Problem är att styrelsen successivt byts ut, men ändå menar Lärnhem att de som sitter nu kände till situationen.

– Det var allmänt känd information. Dock inte skriftligen. Jag uppfattade inte att det var nödvändigt med skriftligt godkännande då jag inte varit operativ i detta bolag.

Att det inte finns några dokumenterade godkännanden av sidouppdraget, som styrelsen kallar det, visade sig dock vara ett stort problem och det som styrelseordförande Jan Rudén menar bryter mot avtalet.

– Det står väldigt tydligt i vd-avtalet att sidouppdrag ska prövas av styrelsen och sedan måste godkännas. Det handlar om lojalitet, sa Jan Rudén när Ted Lärnhem fick gå.

LÄS MER:Vd:ns företag gjorde arbete åt Stenungsundshem

LÄS MER:Kommunalrådet efter att vd:n tvingats bort: ”Det är absolut inte bra”

”Inget bra beslut”

I samband med att vd:n fick lämna framkom även att hans söners företag i början av pandemin utförde ett jobb i Stenungsundshems lokaler. Det var som underentreprenör, på uppdrag av en annan entreprenör, och jobbet handlade om att sätta upp ett fåtal skärmar som smittskydd i kundtjänst.

Dock var det via Ted Lärnhem som kontakten förmedlades.

– Ibland fattar man snabba beslut. Så här i efterhand var det inget bra beslut. Vårt kontor stod färdigt för invigning, pandemin härjade för fullt. Alla behövde handsprit och skärmar. Min bedömning då var att vi behövde lösa detta snabbt, vilket skedde. För mig var det ett arbetsmiljöproblem jag snabbt försökte hantera, skriver han i ett mejl till ST-tidningen.

– Jag hade ingen tanke på att det skulle ”gynna” någon, allra minst mig själv. Jag löste ett problem, snabbt och snyggt.

En vd:s villkor

På frågan om han känner sig orättvist behandlad av styrelsen, då vetskapen om hans söners företag enligt honom funnits i flera år, svarar han bara att det är de villkor en vd-tjänst innebär.

– Är styrelsen inte nöjd kan de omedelbart be hen avsluta sitt uppdrag.

LÄS MER:Förvaltningschefen blir tillfällig vd för Stenungsundshem

Ted Lärnhem är avstängd med lön tills uppsägningstiden på sex månader går ut. Hans upplevelse är att styrelsen bestämt sig innan mötet de hade med honom, och att hans förklaringar inte ändrade någonting. Nu har han accepterat deras beslut.

– Dock tycker jag att det hela hade gått att ordna på ett mindre dramatiskt sätt. Stenungsundshem har regionens absolut bästa kundindex, Stenungsundshem har inte producerat så många hyresrätter sedan tidigt 90-tal. Ekonomin är på topp, personalen trivs. Detta är personalens förtjänst, och den framgången har jag medverkat till.

Vad ska du göra nu?

– Nu hoppas jag på lite lugn och ro. Sedan får vi se, man vet aldrig vad framtiden har i beredskap.

ANNONS