Jacob Humlén blir chefredaktör och ansvarig utgivare för den nya ST-tidningen.
Jacob Humlén blir chefredaktör och ansvarig utgivare för den nya ST-tidningen. Bild: Gustav Ingerhage

ST-tidningen och Lokaltidningen STO slås ihop

Två tidningar blir en när den prenumererade Lokaltidningen STO inom kort byter namn till ST-tidningen, samtidigt som utgivningen av den gratistidning som idag heter ST-tidningen upphör.

ANNONS
|

Den nya ST-tidningen kommer att publicera nyheter dygnet runt i nyhetsappen och på sttidningen.se – och dessutom ges ut som papperstidning och e-tidning på onsdagar och lördagar, varav ett nummer i månaden går ut till alla hushåll i STO-området. Första pappersutgåvan av den prenumererade ST-tidningen kommer den 6 oktober.

Varför görs den här förändringen?

– Det enkla svaret är att gratistidningen inte bär sig längre eftersom annonsmarknaden har förändrats, inte minst genom att världen digitaliseras. Samtidigt finns det ett enormt sug efter lokala nyheter bland våra läsare och aldrig tidigare har så många tagit del av vår journalistik digitalt som nu. Genom att fortsätta satsa på en prenumererade tidning säkrar vi den journalistiska bevakningen i området för en lång tid framöver, säger Jacob Humlén som blir chefredaktör och ansvarig utgivare för ST-tidningen.

ANNONS

Innebär detta att papperstidningen snart kommer att försvinna?

– Absolut inte. Den är en superviktig del av vår verksamhet som många läsare uppskattar och kommer att finnas kvar i många år framöver. Däremot får ju inte allt vi skriver plats i papperstidningen så jag vill verkligen rekommendera att man också använder vår nyhetsapp som alla prenumeranter har full tillgång till.

Vad innebär förändringen för den som idag prenumererar på Lokaltidningen STO?

– Prenumerationen löper på som vanligt, men tidningen kommer att heta ST-tidningen i stället och utgivningen ändras från tisdag och lördag till onsdag och lördag. Samtidigt har vi på redaktionen många spännande idéer om hur vi framåt kan utveckla och satsa på vår lokaljournalistik ytterligare.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Förutom världsfred och den typen av grejer så hoppas jag att varenda STO-bo nu tar chansen att testa en prenumeration. Vi kommer att jobba stenhårt för att göra en riktigt bra lokaltidning för alla.

Redaktionen

ANNONS