Stal mandelmassa och nougat: ”Kunde inte motstå sötsakerna”

Stenungsundsbon i 30-årsåldern har i förhör uppgett att han var hungrig och därför inte kunde motstå sötsakerna i butiken. Nu döms han för att ha stulit mandelmassa, nougat och vaniljstänger.

ANNONS
|

Det var en dag i mitten av december förra året som en butikskontrollant noterade hur en för dem känd person gick in på Ica Kvantum i Stenungsund. Butikskontrollanten följde sedan efter denne mot bakavdelningen där hon såg hur mannen stoppade på sig mandelmassa och nougat i innerfickan. Han ska därefter även ha tagit två vaniljstänger och en sil och stoppat i samma jackficka.

Mannen stoppades sedan efter att ha passerat kassan utan att betala för varorna till ett sammanlagt värde av 248 kronor.

I förhör har mannen själv berättat att han gått in i butiken för att handla och att han då var hungrig och därför inte kunde motstå sötsakerna på hyllan.

ANNONS

Han erkänner stölden och döms nu till dagsböter på 5 500 kronor för dels ringa stöld, dels ringa narkotikabrott vid tre olika tillfällen under december förra året. Vid det senare tillfället av dessa då han greps av polis ska han vidare ha haft en kniv på sig, varför han också döms för brott mot knivlagen.

Stenungsundsbon i 30-årsåldern har erkänt samtliga brott och döms nu även att betala kostnaden för provtagning och analys, totalt 1 630 kronor.

LÄS MER:Stal segelbåt och körde på grund – misstänkt tjuv åtalas

LÄS MER:Tjuv iförd färgglad peruk fångades på film

LÄS MER:Misstänkt tjuv stal lax för nära 2 000 kronor

ANNONS