Stenungsundsbo åtalas för narkotikaförsäljning: ”Det ser ju ut som ett knarklabb”

Vid en husrannsakan hemma hos Stenungsundsbon hittade polisen en hel låda full med olika narkotikaklassade preparat. Nu åtalas mannen i 20-årsåldern för att innehaft narkotikan i överlåtelsesyfte.

ANNONS
|

Det var i april 2021 som polisen gjorde en husrannsakan hemma hos mannen, som bor med sina föräldrar och syskon i Stenungsund.

I en låda i en garderob i hans rum, som enligt polisen luktade kraftigt av cannabis, hittade de en större mängd narkotika i form av bland annat 36,8 gram kokain och 87,3 gram cannabis, kapslar med dopingmedel, samt en våg och en kolsyrepistol.

”Ser ju ut som ett knarklabb”

Enligt polis och åklagare är det uppenbart att mannen innehaft narkotikan i överlåtelsesyfte. Själv nekar mannen dock till anklagelserna och påstår att han haft narkotikan för eget bruk.

I förhör med polis har han dock sagt att han kan förstå polisens misstanke:

ANNONS

”Jag hade själv reagerat på det. Det ser ju ut som ett knarklabb den här lådan”, har han bland annat uppgett.

På polisens misstanke om att han under perioden 2019 fram till april 2021 regelbundet sålt narkotika till ett flertal personer, som också hörts i målet och bekräftat detta, nekar han dock bestämt.

”Det stämmer inte. Jag FÖRNEKAR till hundra procent. Det är inget jag gör”, säger han i förhör.

Nekar till att fått pengar för knark

På frågan hur det kan komma sig att han regelbundet över tid fått många swishbetalningar från olika personer svarar han att det beror på att han tidigare lånat mycket pengar, men nekar ännu en gång till att det skulle handla om pengar han fått för såld narkotika.

Polis och åklagare tror dock inte på hans berättelse och Stenungsundsbon åtalas nu vid Uddevalla tingsrätt, misstänkt för narkotikabrott i överlåtelsesyfte.

ANNONS