Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Arkivbilder
Bild: Arkivbilder

Stenungsundsbo frias från misstänkt våldtäkt på Orust

Stenungsundsbon i 20-årsåldern åtalades i april, misstänkt för att ha våldtagit en jämnårig kvinna på Orust föregående månad. Nu frias mannen från anklagelserna då det enligt tingsrätten inte går att bevisa att så ska ha skett.

Det var i mitten av mars som mannen anhölls och häktades, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna på en toalett på en adress på Orust.

I stämningsansökan mot mannen åberopar åklagaren att Stenungsundsbon bland annat ska ha tagit ett tag om kvinnans hals, vilket orsakat henne rodnad/blånad och kortvarig andnöd.

Kvinnan har i förhör berättat att hon sedan gått med på samlag på toaletten mot sin vilja.

Har nekat till brott

Stenungsundsbon har själv i förhör nekat till brott. Hans historia om hur allt gått till skiljer sig en del från kvinnans. Vittnen har också hörts rörande händelsen, som ska ha skett på en hemmafest.

Uddevalla tingsrätt har nu valt att fria mannen från anklagelserna, då man anser att bevisningen om vad som verkligen skett inte är tillräcklig för en fällande dom. Det saknas också såväl teknisk som medicinsk bevisning för att kvinnan skulle ha ådragit sig några skador enligt de journalanteckningar som finns efter att kvinnan uppsökt sjukhus efter händelsen, skriver tingsrätten vidare.

Inga iakttagelser gjorda

Ingen av de andra närvarande på festen, som hörts i fallet, ska enligt tingsrätten ha gjort några iakttagelser som bringar klarhet i vad som hänt inne på toaletten. Det går heller inte att fastslå om kvinnans reaktion och mående efter den åtalade händelsen berott på att hon faktiskt blivit våldtagen, eller kan ha haft någon annan orsak.

Stenungsundsbons frias därför från ansvar för såväl våldtäkt som oaktsam våldtäkt, som han åtalats för, och målsägandens skadeståndsanspråk har även avslagits.

LÄS OCKSÅ: Stenungsundsbo häktad misstänkt för våldtäkt

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 
1. Sök på ST-tidningen i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.