En liknande större insats gjordes för drygt en månad sedan vid just Spekeröd. Arkivbild
En liknande större insats gjordes för drygt en månad sedan vid just Spekeröd. Arkivbild Bild: Mikael Berglund

Stor trafikkontroll norr om Spekeröd skapar köer på E6

Från nio-tiden fram till eftermiddagen på tisdagen pågick en stor samordnad trafikkontroll i höjd med Spekeröd på E6. Detta ska enligt vittnen ha orsakat långa köer i norrgående riktning på vägen.

ANNONS
|

Insatsen påbörjades enligt Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst, vid nio-tiden på tisdagsmorgonen.

– Det ska handla om en större trafikkontroll tillsammans med bland annat Tullverket, uppger han vid halv tolv-tiden.

Långa köer på plats

I olika sociala medier vittnar människor samtidigt om långa köer på plats i norrgående riktning på E6.

– Det kan förstås upplevas som frustrerande, samtidigt som sådana här insatser brukar ge en en hel del, fortsätter Peter Adlersson.

En liknande större insats gjordes för drygt en månad sedan vid samma plats. Även då i samarbete med Tullverket, samt då också Trafikverket, Kronofogden och Länsstyrelsen.

Flera beslag gjorda

Även vid tisdagens trafikkontroll medverkade Kronofogden i samarbete med gränspolisen och trafikpolisen i region Väst, berättar Anders Schääf, tillförordnad sektionschef för trafikpolisen i Göteborg.

ANNONS

– Redan nu under morgonen har detta också gett en del i form av flera beslag av Kronofogden, samt att gränspolisen fått tag på flera personer som inte har rätt att vistas i landet, uppgav han strax före klockan halv ett.

Nya eftermiddagsköer väntade

Då hade insatsen tillfälligt pausats, men återupptogs under tisdagseftermiddagen med nya köer som följd.

– Det lär det säkert bli, med tanke på att eftermiddagstrafiken då drar igång. Jag kan förstå att det som bilist kan kännas frustrerande, men då får man samtidigt ta i beaktande vad en sådan här insats faktiskt ger, säger Anders Schääf.

Bor själv på Tjörn

– Jag bor själv på Tjörn och jobbar i Göteborg och fastnade i köerna för en dryg månad sedan, men personligen hade jag då ganska lätt att ta det eftersom jag visste vad det var fråga om.

Anders Schääf hoppas därför att alla som varit ute på vägarna ska ha förståelse för insatsen.

– För 95 procent av dem som rör sig där ute och inte har något att dölja hoppas jag också ser detta som ett ”trevligt tillskott”. Men tyvärr finns det ju också en del som inte är lika skötsamma.

Insatsen avslutades av polisen vid 14.30 på tisdagseftermiddagen.

– En bra insats med i stort sett förväntat resultat när man gör en sådan här insats, säger Anders Schääf på polisen. Han lyfter fram samverkan som görs mellan de olika myndigheterna.

– Det blir mycket effektivare att ha vissa myndigheter på plats. Hade vi inte haft det hade vi inte kunnat göra vissa insatser. Det blir ett snabbare flöde i rättskedjan, säger han.

LÄS MER:Många bilar stoppade i samordnad trafikkontroll på E6

LÄS MER:Polischefen om den stora insatsen på E6: ”Inget med världsläget att göra”

ANNONS