Arkivfoto
Arkivfoto Bild: Most Photis

Stort polispådrag efter larm om misstänkta biltjuvar

Ett stort polispådrag genomfördes i onsdags kväll efter larm från en person som sett flera personer med ficklampor borra i en parkerad bil utanför en verkstad på Industrivägen.

ANNONS
|

Det var strax före klockan sju på onsdagskvällen som polis larmades efter att en person blivit vittne till det misstänkta bilinbrottet.

– Vi växlade därefter på ganska stort och skickade flera patruller och även en hundbil till platsen, berättar Herman Egelström, stationsbefäl vid polisen i Södra Fyrbodal.

Väl på plats ska dock ingen misstänkt ha varit kvar på plats, men sedan dök plötsligt två personer upp, varav den ena också visade sig vara ägare till den aktuella bilen som man borrat i.

Detta för att låset skulle ha varit trasigt och man behövde ta sig in i fordonet, enligt Herman Egelstöm.

ANNONS

– Inget brott ska alltså i sak begåtts, men polisen tog samtidigt tillfället i akt att förklara olämpligheten i att med ficklampor stå och borra i ett billås utanför en verkstad i mörkret. För det är klart att det kan upplevas som minst sagt suspekt för den som bevittnar en sådan händelse. Dessutom drog det ju i det här fallet onödiga resurser från oss.

ANNONS