The Ark är tillbaka – för en sommar

Det svenska glamrockbandet The Ark bildades 1991 för att upplösas tjugo år senare. Lagom till att bandet kände att en återförening vore på sin plats slog pandemin till och planerna sattes på paus. Nu har de återuppstått – för en sommar. I augusti kommer de till Stenungsund.

ANNONS
|

Underhållningsbranschen är en av de branscher som drabbats hårt under pandemin. The Ark är inget undantag.

– Strax innan pandemin tyckte vi att det var läge att fira lite jubileum och såg mycket fram emot det. Men vi hann bara repa en vecka, sedan kom pandemin och plötsligt visste ingen någonting. Det var nya restriktioner från vecka till vecka, berättar Sylvester Schlegel, trummis i bandet för ST-tidningen.

Gitarristen Mikael Jepson skrattar och tillägger:

– Både jag och min familj blev dessutom sjuka så ingen i bandet ville träffa mig. Det var lite stökigt ett tag men nu kör vi.

Ingen ny musik

Den planerade och efterlängtade sommarturnén 2020 sköts upp ett år. Och sedan blev även fjolårets spelningar uppskjutna. Nu blir turnén äntligen av och Stenungsund är en av de arton orter som gästas av sextetten. Den 12 augusti spelar The Ark på Stenungsbaden Concert Arena och både Schlegel och Jepson lovar att publiken kommer känna igen sig.

ANNONS

– Vi har inga planer på att göra, spela in och ge ut ny musik tillsammans. Vår återförening är tillfällig och ingen comeback på så vis att vi skulle bli ett aktivt band igen. Vi spelar det bästa från vår musik helt enkelt. Det var själva förutsättningen för att turnén skulle bli av, säger Schlegel.

Jepson tillägger att det ska kännas att det är The Ark.

– Vi dyker upp en sommar och kör våra klassiska hits. Nu är nu.

Ser fram emot festivalsommaren

Att de båda bandmedlemmarna ser fram emot sommarturnén går inte att ta miste på.

– Det ska bli väldigt roligt och också spännande att se vad en festivalsommar innebär 2022. Jag tror att folk är mer taggade på festival än någonsin, säger Jepson.

Något annat samtliga i bandet ser fram emot är att få hänga tillsammans igen. Vanligtvis är de spridda geografiskt i landet och även om de försöker att ses när de kan är det sällan alla är samlade.

– Just den grejen känns kul. Det känns väldigt lyxigt att ha en sommar med massor av dötid tillsammans, i turnébussen till exempel, med dem man trivs så bra med.

På frågan om de har varit i Stenungsund tidigare skakar Jepson sakta på huvudet medan Schlegel säger:

– Nej ... Eller jo, jag har varit där någon gång med Augustifamiljen. Och visst är det där Uno Svenningsson bor?

The Ark – bandmedlemmar

Ola Salo, sång

Mikael Jepson, gitarr

Sylvester Schlegel, trummor

Martin Axén, gitarr

Jens Andersson, keyboard

Lasse Ljungberg, bas

LÄS MER:Viktor Olsson peppar fotbollslandslaget inför EM

LÄS MER:Efter Sweden Rock och Mexiko – åter till Åstol

LÄS MER:Fröken Elvis kommer till Stenungsund – för att tolka musikgiganterna

ANNONS