Tonåring försökte shoppa med hemmagjorda pengar

En ung kvinna döms efter att ha försökt handla med falska sedlar i flera mindre butiker i Stenungsund. Nu döms hon för bedrägeri och brukande av falska pengar.

ANNONS

Tre Ankare, Snusboa och sedan Tre Ankare igen. Vid flera tillfällen försökte den unga kvinnan, då i tonåren, handla för falska sedlar. Första gången gick det, och hon fick en läsk och 485 kronor i växel för den hemmagjorda femhundralappen.

I nästa butik blev hon nekad och när hon dagen efter återvände till Tre Ankare togs sedeln i beslag och butikspersonalen kontaktade polisen. De hade då upptäckt att sedeln från gårdagen skilde sig från de andra femhundralapparna.

Fler personer tros ha varit inblandade, bland andra den unga kvinnans kompis och en man från Göteborg som misstänktes för att ha sålt falska sedlar. Men det är bara 20-åringen från Stenungsund som döms.

ANNONS

Hon döms till skyddstillsyn för bedrägeri, försök till bedrägeri, brukande av falska pengar och försök till brukande av falska pengar.

I förhör nekade hon först till brott, men har sedan erkänt att hon och hennes vän hört att det gick att växla till sig pengar med falska sedlar och ville prova.

Kvinnan är tidigare dömd för ringa narkotikabrott och ringa stöld, totalt sju gånger och har då fått dagsböter. Straffvärdet motsvarar två månaders fängelse, men eftersom hon var tonåring när brotten begicks döms hon till skyddstillsyn.

ANNONS