Torghandeln i Stenungsund är igång igen

Torghandeln i Stenungsund har återvänt efter en längre tids pandemiuppehåll. Under tisdagen samlades återigen försäljare och marknadsstånd utanför kommunhuset, på Sandbergs plats och längs med kajen.

ANNONS
|

Efter pandemiuppehåll är torghandeln i Stenungsund tillbaka igen, den första tisdagen i varje månad. Här kan de som är intresserade av torghandelsförsäljning hyra plats för enstaka tillfällen eller ha årskontrakt. Naeem Aslam från Alingsås är en av de säljare som har återvänt till torget efter uppehållet.

– Det känns kul att komma tillbaka. Senaste gången vi var här var i mars 2020, berättar han.

Med sin försäljning åker han runt på olika marknader i Västsverige, något som har varit svårt under pandemin då de flesta platser har stängt igen.

– Många försäljare har slutat med detta i och med pandemin. Jag tror att fler kommer att hitta tillbaka nu när det har kommit igång igen. Idag är ju bara första tisdagen månadsmarknaden här har öppet, säger Naem Aslam.

ANNONS

LÄS MER:Torghandeln kör igång igen efter pandemiuppehåll

Vid Naeems underklädes- och strumpförsäljning står besökaren Gun Kindblad som bor precis intill torget. Hon berättar att det bästa med torghandeln, eller knallemarknaden som hon kallar den, är att det är så bra priser.

– Det är så spännande saker här som inte finns i vanliga affärer. Jag blev väldigt överraskad över att de kom tillbaka efter uppehållet, berättar hon.

Lite längre bort säljer Tyke Johansson korv och viltkött på Doris Skafferi. Det är första gången han är på Stenungsunds torghandel men han hoppas på att komma tillbaka. Han har åkt runt på torgmarknader längs hela Sverige men märkt av att det har funnits färre av dem i och med corona.

– Man får ha förståelse för att de fick ha ett pandemiuppehåll. Det blir extra trevligt nu när det faktiskt blir av, konstaterar han.

ANNONS