Trafikolycka på E6

Två lastbilar och en skåpbil var på tisdagsförmiddagen inblandade i en trafikolycka på E6 i Stenungsund. Ingen person behövde föras till sjukhus, men olyckan ledde till köer.

ANNONS
|

Klockan 10.17 under tisdagen inkom ett larm till SOS Alarm om en trafikolycka på E6. Det handlade om två lastbilar och en skåpbil i södergående riktning norr om Ödsmålsbron. Sju personer var inblandade, varav några är barn.

Räddningstjänst skickade fem enheter från Stenungsund och Ljungskile. Strax efter elva hade samtliga enheter lämnat platsen.

– Det enda vi gjorde var att sanera ett mindre läckage, säger Patrik Hedlund, larm- och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Vid tjugo över elva var polisen kvar på platsen och inväntade bärgare, uppger Jenny Widén, presstalesperson vid polisregion Väst.

Två ambulanser har också varit på plats.

– Ingen har tagit med någon och man har åkt därifrån, säger Patrik Svensson, teamledare på SOS Alarm.

ANNONS

Körde in i mitträcket

Den första lastbilen ska ha kört in i mitträcket och därefter ska en efterföljande krock skett med övriga fordon.

– Som jag förstått det så att det är en lastbil som bromsat för olyckan, och så är det en skåpbil som kört in bakifrån, säger Patrik Hedlund.

Enligt Trafikverkets hemsida rådde mycket stor trafikpåverkan. Enligt polisens hemsida öppnades vägen åter vid klockan tolv då polisen lämnade platsen.

Det finns ingen misstanke om brott.

ANNONS