Tre personer till sjukhus efter krock med älg på E6

En bil har körde ner i diket längs med E6, efter att två personbilar krockat med en älg. Vägen var helt avstängd i södergående riktning efter olyckan. Enligt SOS Alarm har tre person förts till sjukhus med ambulans.

ANNONS
|

Olyckan ägde rum runt klockan 22 efter att två personbilar och en älg ska ha kolliderat strax norr om Stora Högamotet, varav en personbil kört ner i diket och hamnat på taket.

Vid klockan 22.40-tiden blev en person förd till sjukhus med ambulans, men enligt SOS Alarm kan det komma att bli fler.

– En person är förd med ambulans till sjukhus, men två ambulanser är kvar och en är på väg dit, säger Ola Åström, teamledare på SOS Alarm i Västra Götaland.

Tre personer till sjukhus

Strax efter klockan 23 meddelade SOS Alarm att ytterligare två personer förts till sjukhus med ambulans. Totalt har fyra ambulanser varit på plats vid olyckan.

ANNONS

Polisen bekräftar också den informationen och berättar att det inte rör sig om några livshotande skador.

– Tre personer har förts till sjukhus, men det ska vara lättare skador, säger Göran Carlbom, polisens vakthavande befäl i region Väst.

På sin hemsida uppgav Trafikverket att olyckan hade en stor påverkan på trafiken och vägen stängdes av helt i södergående riktning. Vid klockan 23.15 var olyckan uppklarad och trafiken kunde återigen släppas på.

En jägare har också varit på plats och tagit hand om älgen som avled i samband med krocken.

ANNONS