Arkivbild
Arkivbild Bild: Andreas Olsson

Två män häktade efter grov misshandel i Stenungsund

Två män häktades under fredagen, misstänkta för grov misshandel i centrala Stenungsund för en dryg vecka sedan.

ANNONS
|

Det var vid halv sextiden på torsdagskvällen den 7 juli polis larmades till en adress i centrala Stenungsund efter att ha fått samtal om att en man i 40-årsåldern ska ha blivit attackerad med någon form av tillhygge.

Mannen som skadats ska enligt patrullen på plats ha blött från örat och huvudet och fördes med ambulans till sjukhus, men polisen ville efter händelsen inte delge några mer detaljer, med hänvisning till rådande förundersökningssekretess.

Under fredagen hölls häktningsförhandlingar vid Uddevalla tingsrätt rörande två män, misstänkta för den grova misshandeln. Männen, som är i 50-, respektive 25-årsåldern och hemmahörande i Stenungsund, ska nu på åklagarens begäran kvarstanna i häktet fram tills åtal väcks, eftersom det annars anses föreligga risk att de undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar sakens utredning.

ANNONS

– De båda männen, som är släkt med varandra, är på sannolika skäl misstänkta för misshandeln som också ska betraktas som grov då de tillfogat målsägaren omfattande skador som krävt sjukhusvård, säger chefsåklagaren Daniel Edsbagge.

Daniel Edsbagge vill på grund av fortsatt förundersökningssekretess dock inte gå in på några mer detaljer om vilka skador det skulle röra sig om eller vilket tillhygge som ska ha använts vid misshandeln.

– Detta eftersom vi nu också ska höra ett antal personer om händelsen som ska ha skett utomhus, uppger han.

Åtal mot de misstänkta männen väntas väckas inom två veckor.

LÄS MER:Efter tumultet vid HVB-hem – tre unga män åtalas

LÄS MER:Förälder åtalas – misstänkt för misshandel och olaga hot på Tjörn

LÄS MER:Man häktad – misstänkt för rån och flera cykelstölder i Stenungsund

ANNONS