Två misstänkta efter grova misshandeln i Ödsmål

En man har häktats för misshandeln i Ödsmål 24 januari. Två personer misstänks vara inblandade på olika sätt, mannen i 20-årsåldern och en kvinna, som misstänks ha skyddat den misstänkte.

ANNONS

Det var måndagsförmiddag när polisen, ambulansen och räddningstjänsten åkte med blåljus till en bostad i Ödsmål, där en man hittats grovt misshandlad.

Mannen fördes till Kungälv sjukhus, där han blev kvar i över en vecka. Om han i skrivande stund, två veckor efter händelsen, fortfarande är kvar vill varken åklagaren eller polisen svara på.

Två personer har begärts häktade i målet, en man i 20-årsåldern misstänkt för grov misshandel, och en kvinna i 50-årsåldern. Hon är misstänkt för skyddande av brottsling.

Mannen häktades medan kvinnan släpptes, men misstankarna mot henne kvarstår. På vilket sätt hon ska ha skyddat en brottsling framgår inte.

ANNONS

LÄS MER:En person anhållen – misstänkt för grov misshandel i Ödsmål

Den häktade mannen och den misshandlade mannen är bekanta. Mer än så vill ingen kommentera om ärendet och både åklagare och polis är mycket förtegna.

– Det råder förundersökningssekretess och det är fortfarande rätt tidigt i utredningen. Det är flera personer som ska höras, säger åklagare Rebecka Sjölund.

Om det är vittnen eller andra som ska höras vill hon inte kommentera. Inte heller hur misshandeln gått till, vem som larmade polisen, eller vilka skador mannen fick.

Senast 11 februari ska åklagaren meddela om förlängd häktning, alternativt åtala eller släppa mannen.

ANNONS